1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. 'Turkuaz Kart' Mültecilere Süresiz Çalışma ve Oturma İzni Sağlayacak
'Turkuaz Kart' Mültecilere Süresiz Çalışma ve Oturma İzni Sağlayacak

'Turkuaz Kart' Mültecilere Süresiz Çalışma ve Oturma İzni Sağlayacak

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, mültecilere süresiz çalışma ve oturma izni sağlayacak bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyledi.

13 Haziran 2016 Pazartesi 14:40A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulundu.

Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MÜLTECİLERE TURKUAZ KART

"Yine iş dünyasının talep ettiği muhtasar beyanname ile SGK belgesini birleştiriyoruz. Bu kayıt dışının azalmasına katkı sağlayacak. Bugüne kadar farklı bakanlıklar tarafından verilen uluslararası çalışma izinleri artık Çalışma Bakanlığı tarafından yürütülecek sadece. Mülteciler için nitelikli yabancılara ülkemizde süresiz çalışma ve kalma sağlayacak "Turkuaz kart" uygulaması geliyor. Şirket ortaklarına bağımsız çalışma izni veriliyor. Ülkemizde kısa süreli yabancı stajyer gruplara çalışma izni verilecek. Genelde Suriyelilere yönelik daha kolay çalışmasının izninin önü açılacak."

NİTRATLI GÜBRE ŞUBAT'A KADAR YASAK

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Canikli,  6 Haziran itibariyle "bomba yapımında kullanılıyor" gerekçesiyle nitratlı gübreye satış yasağı getirilmesine ilişkin olarak, "2017 Şubat ayına kadar da takibi ve izlenmesine ilişkin altyapı çalışması devam edecek ve sonra kullanımı serbest bırakılacak" dedi.

 

HABERE YORUM KAT