1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Türkmen Dağı'na Saldırıların Arkasında Rusya Var"
"Türkmen Dağı'na Saldırıların Arkasında Rusya Var"

"Türkmen Dağı'na Saldırıların Arkasında Rusya Var"

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa, "Bu saldırıların arkasında aslında Rusya var çünkü Esed ne kadar bölgeye hakim olursa masada o kadar güçlü olur, bunu gerçekleştirmeye çalışıyorlar" dedi.

20 Kasım 2015 Cuma 13:04A+A-

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmenlerin elindeki son kale olan Bayırbucak bölgesine Rusya'nın havadan, Esed birliklerinin ise karadan başlattığı saldırıların özellikle son 10 günde daha şiddetlendiğini ifade etti.

Tüm olumsuzluklara rağmen Türkmen mücahitlerin Esed'in ilerleyişine engel olmaya çalıştıklarını aktaran Mustafa, şöyle konuştu:

"Rus uçakları Bayırbucak semalarından hiç eksik olmuyor. Füzeler, bombalar atılıyor. Karadan ise Esed birlikleri ilerlemeye çalışıyor ancak biz buna izin vermiyoruz. Şehitlerimiz ve yaralılarımız da var ama Allah'a şükür mücadeleye devam ediyoruz. Bayırbucak bizim kalemiz ve Türkmenlerin hakim olduğu tek bölgedir. Tel Abyad'da PYD, Türkmenleri bölgeden kovaladı, 2 yıl önce Hama ve Humus'ta Esed Türkmenleri bölgeden çıkardı, elimizde bir tek Bayırbucak kaldı."

Bayırbucak bölgesinin özellikle dün çok şiddetli saldırılara maruz kaldığını dile getiren Mustafa, Türkmenlerin Bayırbucak bölgesini asla teslim etmeyeceğini söyledi.

Mustafa, şöyle devam etti:

"Bu saldırıların arkasında aslında Rusya var çünkü siyasi çözümden bahsediliyor bu nedenle Esed ne kadar bölgeye hakim olursa masada o kadar güçlü olur, bunu gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Türkmenler Bayırbucak'ı teslim etmeyecek çünkü bizim başka şansımız yok. Esed ile Rusya bir olup DAEŞ'i vurma bahanesiyle ılımlı Türkmenleri ve muhalifleri vuruyor. Bizi her zaman destekleyen ve arkamızda duran Türkiye'ye teşekkür ediyoruz."

HABERE YORUM KAT