1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Türkiye'nin Yardımlarıyla Ayakta Kaldık"
"Türkiye'nin Yardımlarıyla Ayakta Kaldık"

"Türkiye'nin Yardımlarıyla Ayakta Kaldık"

Bayır Bucak Türkmenlerinin oluşturduğu İkinci Sahil Tümeni Komutanı Beşar Molla Türkiye halkına ve devletine teşekkür ederek: "Bugüne kadar Türkiye’nin yardımları ile ayakta kaldık." dedi.

13 Haziran 2015 Cumartesi 14:32A+A-

Suriye'de rejime karşı mücadele eden Bayır Bucak Türkmenlerinin oluşturduğu İkinci Sahil Tümeni Komutanı Beşar Molla, mücadelelerine Türkiye’nin yardımları ile devam ettiklerini söyledi.

Türkmen Dağı'ndaki kamplarında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Molla, "Dört yıldır rejime karşı savaşıyoruz. Savaşımıza devam edeceğiz. Türkmen Dağı çevresindeki askerî faaliyetlerimiz sürüyor." dedi.

Molla, Keseb bölgesinde yaklaşık 60 kilometrelik bir hattı tuttuklarını ve bu hat üzerinde rejime bağlı güçlerle zaman zaman şiddetli çatışmalar çıktığını vurguladı.

“Türkiye’nin Yardımlarıyla Ayakta Kaldık.”

Suriye'de çatışmaların başlaması ile birlikte Türkiye'nin kendilerine yardım eli uzattığını belirten Molla: "Buradaki mücadelemize devam edeceğiz. Bugüne kadar Türkiye'nin yardımları ile ayakta kaldık. Umarız ki Türkiye’nin yardımları ile daha da güçlenerek amacımıza ulaşacağız. Türkiye halkı ve devletinin, Suriye ve Türkmenler için yaptıklarına minnettarız." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT