1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi yolda
Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi yolda

Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi yolda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, denizlerde hidrokarbon aramalarında kullanılacak dördüncü sondaj gemisinin Türkiye'ye doğru yola çıktığını bildirdi.

09 Mart 2022 Çarşamba 14:00A+A-

Fatih Demir-HAKSÖZ HABER

Türkiye'nin dördüncü açık deniz sondaj gemisi yakında Güney Kore'den Türkiye'ye varacak. Gemi şu anda Singapur açıklarında seyrediyor. 

Hidrokarbon aramakta kullanılacak devasa gemi 3.600 metre derinliğe ulaşan aletleri ile dikkat çekiyor. 104 metre yüksekliğe sahip yüzer rampası ile Türkiye'nin Akdeniz ve Karadeniz'de Fatih, Kanuni ve Yavuz gemilerine petrol ve doğalgaz aramalarında eşlik edecek. 

200 kişilik mürettebatı barındırabilecek geminin, Türkiye'nin devlete ait petrol ve gaz şirketi TPAO tarafından işletileceği ifade ediliyor. 

Güney Koreli Daewoo şirketinden satın alınan gemi Türkiye'nin 4. sondaj arama gemisi olarak önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye vardığında faaliyetlerine başlayacak.

Türkiye, Doğu Akdeniz'in Yunan ve Kıbrıs deniz bölgesi olarak iddia edilen bölgelerinde de enerji arama çalışmaları yürüterek Avrupa Birliği, İsrail, Yunanistan ve Rusya'nın tepkisini çekiyor.

HABERE YORUM KAT