1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkiye’nin Derinlikli Dış Politikası Bu mu?
Türkiye’nin Derinlikli Dış Politikası Bu mu?

Türkiye’nin Derinlikli Dış Politikası Bu mu?

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Iraklı mevkidaşıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında IŞİD’e karşı nasıl hareket edilmesi gerektiği üzerinde ahkam kesmiş!

05 Kasım 2014 Çarşamba 19:58A+A-

HAKSÖZ HABER

Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’ya ziyarette bulunan Haydar İbadi hükümetinin Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile görüşmelerinden sonra yaptıkları ortak basın açıklamasında gazetecilerin sorularını cevaplamış. Irak’ın bütünlüğünden, Bağdat ile Erbil arasında yaşanan petrol krizinden ve bölgesel sorunlardan söz eden dışişleri bakanlarının konuşmalarına bakılırsa herşey güllük gülistanlık.

Oysa bunun sahte bir görüntü olduğu çok açık. IŞİD’e karşı birlikte atılması gereken adımlardan söz eden iki bakan acaba aynı şeyden mi bahsediyor? Örneğin Çavuşoğlu sadece Kobani’nin gündeme gelmesinden rahatsız ve IŞİD’in büyüdüğü Suriye ortamına dikkat çekiyor. Ve Irak’ta da sadece hava operasyonlarıyla örgütün geriletilemeyeceğini söylüyor.

Peki acaba Caferi de Suriye’ye Çavuşoğlu gibi mi, ya da Türkiye gibi mi bakıyor? Kesinlikle hayır! Caferi ve temsil ettiği Irak’taki taifeci iktidar Suriye’de Beşşar’ın katliam ortağıdır. Dolayısıyla Suriye’de sorunun kaynağı nedir diye sorsanız iki ülkenin ayrı tellerden çalacağı kesindir.

Aynı şekilde Mevlüt Çavuşoğlu Irak’a IŞİD ile mücadele edilmesi gerektiğinden falan söz ediyor. Peki, Irak’ta Sünni halkı IŞİD’e yönelten mezhepçi zulümler ne olacak? Bizatihi Caferi bu sürecin başta gelen aktörlerinden biri değil mi? Ne oldu sanılıyor? Maliki yerine eski yardımcısı İbadi’ye bırakınca Irak’ta her şey hallolmuş mu oldu?

Bir de şu Daiş, Erdoğan’ın kullanımıyla Daeş kısaltması da Çavuşoğlu’nun ağzında gerçekten çok komik olmuş. Ne bu şimdi, böyle komikliklerle terör örgütü aşağılaması mı yapılmış oluyor? Bu tür vitrinlik tavırlarla hiçbir sorunu değil çözmek, tanımlayamayacağınız bile o kadar aşikar ki! Sadece gülünç oluyorsunuz! 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum