1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkiye'den Suriye Konusunda Yeni Adım
Türkiyeden Suriye Konusunda Yeni Adım

Türkiye'den Suriye Konusunda Yeni Adım

Türkiye, Suriye için uluslararası girişimlerini bir adım daha ileriye taşıyor.

11 Şubat 2012 Cumartesi 08:48A+A-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye halkına insani yardım ulaştırılabilmesi için merkezi Cenevre'de bulunan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu nezdinde Türkiye'nin harekete geçtiğini açıkladı.

Türkiye'nin öncülüğünde Suriye konusunda oluşturulacak uluslararası platformun da hafta ortasında şekillenmesi bekleniyor.

Davutoğlu, Washington'daki temasları sırasında bir yandan Amerikan Kongresi ve düşünce kuruluşlarında Türkiye'nin kritik konulara ilişkin görüşlerini aktardı, diğer yandan da, Suriye'deki katliamın durması için uluslararası platform oluşurma çabaları kapsamında yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü.

Davutoğlu'nun diplomasi trafiğinde Arap Birliği de, Avrupa Birliği de yeraldı. Ayrıca İtalya ve Endonezya Dışişleri Bakanları ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Rusya ve Çin'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki vetosunun ardından Türkiye, bu kez Birleşmiş Milletlerin diğer mekanizmalarını harekete geçirmeye hazırlanıyor.

Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, merkezi Cenevre'de bulunan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu nezdinde Türkiye'nin girişimde bulunduğunu açıkladı. TRTHABER

 

HABERE YORUM KAT