1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Türkiye'deki ırkçıların Yunan ikizi!
Türkiye'deki ırkçıların Yunan ikizi!

Türkiye'deki ırkçıların Yunan ikizi!

Yunanistan'da uzun bir süredir devam eden ve söndürülmekte zorlanılan orman yangınının ardından  devlet kanalı ERT spikeri yangında hayatını kaybeden mülteciler ile ilgili insanlık dışı sözler sarf etti.

24 Ağustos 2023 Perşembe 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Yunanistan uzun süredir devam eden orman yangınlarının etkisinde. Çevre ülkelerden gelen desteklerle birlikte yangın bir nebze de olsa kontrol altına alınmış durumda.  Özellikle İslam dünyasından göç eden mültecilere karşı tutumuyla sınıfta kalan ve insanlık dışı uygulamalara sahne olan Yunanistan içerisinden geçtiği şu zor günlerde dahi devlet kanalı aracılığıyla ırkçılığa tam gaz devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere Yunanistan'da devam eden orman yangınlarında ormanlık alan içerisinde 18 kişinin cansız bedenine ulaşılmış ve kimliği tespit edilememişti. Vefat eden bu kişilerin göç etmek zorunda kalan mülteciler olduğu kabul edilmişti.

Yunanistan devlet kanalı ERT'de haber sunuculuğu yapan Alexsandras Douvara isimli ırkçı spiker ülkeyi etkisi altına alan yangınlarla alakalı durumu izleyicilerine teselli (!) babından ''Tek hoş olan şey, kömürleşerek ölen 18 göçmenden başka insan hayatının yasını tutmamış olmamızdır. Kömürleşmiş 18 göçmen dışında iyi ki hiç bir insanımızı kaybetmedik''  şeklinde aktardı.

Göçmen politikasını deyim yerindeyse ''öldürmek'' üzere kuran Yunanistan'ın devlet televizyonunda bu denli alçakça sözlerin duyulması elbette şaşılacak bir durum değil! Yunanistan'ın göçmenlere olan nefret ve kinini bu denli pişkince ifade etmeye başlamış olması uluslararası camianın göçmen ve mülteci konularındaki tepkisizliğinden kaynaklanıyor. Douvara'nın ırkçı sözleri ise normal şartlarda birbirinden nefret eden Yunan ve Türk milliyetçilerinin "kardeşliklerinin" kanıtı olarak görülebilir!

HABERE YORUM KAT