1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkiye Gazetesi Yazarı: “Toplumun Çoğu Yıldırım'a 'Size Hiç Yakışmadı' Diyen Yaşlı Kadın Gibi Düşünüyor”
Türkiye Gazetesi Yazarı: “Toplumun Çoğu Yıldırım'a 'Size Hiç Yakışmadı' Diyen Yaşlı Kadın Gibi Düşünüyor”

Türkiye Gazetesi Yazarı: “Toplumun Çoğu Yıldırım'a 'Size Hiç Yakışmadı' Diyen Yaşlı Kadın Gibi Düşünüyor”

Bir önceki yazısında da "AK Parti, YSK'nın topluma bir türlü anlatılamayan sıkıntılı kararını sahiplenerek seçimi hukuksuzca yenileten parti konumuna düştü" diyen Özışık, AK Parti'nin bu kararı anlatmakta zorlandığını söyledi.

20 Mayıs 2019 Pazartesi 14:18A+A-

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile karşılan bir kadının, “Seçimi yeniden yapmasanız olmaz mıydı? Size yakışmadı. Sizi seviyoruz ama bu son olaylar olmadı” sözlerine yer veren Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık toplumun büyük çoğunluğunun yaşlı kadın gibi düşündüğünü söyledi.

Süleyman Özışık'ın Türkiye gazetesindeki “Mağduriyet tiyatrosuna nasıl son verilir?” başlıklı yazısında (20 Mayıs 2019) öne çıkan bölümler şöyle:

"AK Parti bu süreci topluma çok iyi anlatamadığı için toplumun çok ciddi bir kesimi Yıldırım'ın yolunu kesen yaşlı kadın gibi düşünüyor.

Başta da dediğim gibi, seçimin yenilenmesi kararından tutun da boş vaatlere veya boş iddialara varıncaya kadar CHP'lilerin diline doladığı hiçbir şeye karşı argüman geliştiremez bir pozisyon var AK Parti'de...

Bunun nedeni, AK Partinin kendi argümanlarını geliştirmek yerine, CHP'nin ya da Ekrem İmamoğlu'nun dile getirdiği argümanlara cevap yetiştirmeye çalışması...

Bu durum kamuoyunda, "Psikolojik üstünlük CHP'nin eline geçti" algısının oluşmasına neden oluyor.

Oysa böyle bir şey söz konusu değil. Sadece kamuoyunu aydınlatma konusunda görevlendirilen isimler bu konuyu hakkıyla dile getirmekte sıkıntı yaşıyor.

Bir önceki yazıda dile getirdiğim gibi...

AK Parti’nin elinde hâlâ, İstanbul seçimlerinin tümden yenilenmesi için itiraz etme imkânı varken bence bu hakkını kullanmalı. Hatta CHP ve İYİ Parti ile birlikte bu itirazı yapmalı. Kamuoyu ancak böyle bir sonuçla ikna olabilir. Ekrem İmamoğlu’nun, “Beni mağdur ettiler” tiyatrosuna ancak böyle son verilebilir."

HABERE YORUM KAT

9 Yorum