1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Tunceli'de İlçe Jandarma ve İlçe Emniyet Amirliğine Saldırı
Tunceli'de İlçe Jandarma ve İlçe Emniyet Amirliğine Saldırı

Tunceli'de İlçe Jandarma ve İlçe Emniyet Amirliğine Saldırı

Tunceli'de PKK'lılarca düzenlenen saldırıda 1 asker hayatını kaybetti, 3 polis memuru yaralandı. Nazimiye ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

22 Ağustos 2016 Pazartesi 10:11A+A-

Tunceli'de sabaha karşı Nazimiye ilçesinde ilçe jandarma ve ilçe emniyet amirliğine eş zamanlı saldırı düzenleyen PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. 

Çatışmada, PKK'lılarca açılan ateş sonucu 1 asker yaşamını yetirdi, 3 polis memuru da yaralandı.

Yaralı iki polis memuru askeri helikopterle Tunceli Devlet Hastanesine getirildikten sonra yapılan ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

PKK'lılar tarafından yakılan iki ambulans, belediye ekiplerince söndürüldü.

Saldırı düzenleyen PKK'lı grubun etkisiz hale getirilmesi için bölgeye çok sayıda takviye birlik gönderilirken, hava destekli operasyon başlatıldı.

Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Güvenlik kaynaklarınca, Nazımiye ilçesinde ilçe jandarma ve ilçe emniyet amirliğine eş zamanlı düzenlenen saldırının ardından, ilçe merkezinde ve çevresinde PKK örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, örgüt mensupları tarafından patlayıcı madde yerleştirilmesi ihtimali ile yapılabilecek tuzaklamaların tespit edilerek imhası ve vatandaşların can güvenliğinin korunması maksadıyla ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Bu arada, ilçe merkezinde sabah saatlerinde başlatılan operasyonun, takviye birliklerin katılımıyla devam ettiği öğrenildi.

AA

HABERE YORUM KAT