1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığı kaldırıldı
Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığı kaldırıldı

Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığı kaldırıldı

TBMM Genel Kurulunda, hakkında fezleke düzenlenen Mardin Bağımsız Milletvekili Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığı kaldırıldı.

07 Ekim 2020 Çarşamba 19:31A+A-

TBMM Genel Kurulunda, hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "tehdit" suçlamasıyla fezleke düzenlenen Mardin Bağımsız Milletvekili Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığı kaldırıldı.

Cinsel saldırı ile suçlanan Tuma Çelik hakkında TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, dokunulmazlığının kaldırılmasına oy çokluğu ile karar vermişti. Komisyonda alınan bu karar Meclis’in de gündemine geldi.

Genel Kurul’da bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in yasama dokunulmazlığının kaldırılması oylanarak kabul edildi.

Dokunulmazlığı kaldırılan Tuma Çelik hakkında kovuşturma ve soruşturma da başlamış olacak, yargılama yolu açılacak.

NE OLMUŞTU?

Kendisine tecavüz ettiğini belirten müşteki D.K. HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'ten, şikayetçi olmuştu. Hakkında soruşturma açılan ve fezleke düzenlenen Çelik, 'partisinin zarar görmemesi' için istifa ettiğini açıklamıştı. 

Çelik'in istifasının ardından HDP'den "Yapılan incelemenin ardından konu derhal 30 Haziran tarihinde Merkez Disiplin Kurulumuza aktarılmıştır. Merkez Disiplin Kurulu, Çelik hakkında derhal soruşturma başlatmıştır.

Bu işlemin başladığı andan itibaren Meclis Grup Yönetimimiz Çelik’in tüm parti ve Meclis faaliyetlerini dondurmuştur. Merkez Disiplin Kurulumuz konuya ilişkin çalışmasını titizlikle sürdürmektedir" açıklaması yapılmıştı.

Daha sonra HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Çelik'in ihraç edildiğini belirterek "Biraz önce Merkez Disiplin Kurulu'nun kararı ortaya çıktı. Merkez Disiplin Kurulu, Milletvekili Tuma Çelik'i, kesin çıkarma cezasıyla cezalandırmaya karar verdi" ifadelerini kullanmıştı.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT