1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. TSK'daki Gülencilere İçki Serbest Namaz Yasak
TSK'daki Gülencilere İçki Serbest Namaz Yasak

TSK'daki Gülencilere İçki Serbest Namaz Yasak

FETÖ’nün kanlı darbe girişimde kullandığı TSK’daki içindeki elemanlarına namaz kılma yasağı getirdiği ve dinle alakası olmayan bir profil çizmelerini istediği ortaya çıktı.

18 Eylül 2016 Pazar 02:45A+A-

Sivas’ta, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan ve ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Jandarma Teğmen A.Ç.,  itiraflarda bulundu. Teğmen A.Ç., ”TSK’ya girmeden önce askeriyede kılacağım namazın korku namazı olduğunu, teyemmümle abdest alacağımı, gözümle ima yoluyla nasıl namaz kılacağımı bana tarif ettiler. Askeriyede arada sırada içki içen, kadına zaafı olan, dinle alakası olmayan bir profil çizmem istendi. İzinler, cuma, bayram dahil hiçbir namaza gitmeyeceğim hususlarını söyledi” diye konuşu.  A.Ç, TSK’daki FETÖ üyelerinin örgütle bağlantılı gazete ve dergileri okuması ve okul ve dershanelerine aile fertlerinden birinin gitmesinin yasak olduğunu da anlattı..

GATA’NIN ÖNEMİ

Teğmen A.Ç. üniversite sınav sonuçlarına göre hukuk fakültesini kazanabilecek puan almasına rağmen FETÖ mensupları tarafından telkin edilerek askeri okula yönlendirildiğini söyledi. A.Ç.  “Sınavları kazanıp sağlık raporu almaya gittiğimde göz muayenesinde elenmek için harfleri yanlış okuduğum halde beni geçirdiler. Benim önümde göz muayenesinden dolayı birçok kişiyi elediler. Örgüt içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri açısından en değerli birimler Jandarma ve GATA’ dır. Çünkü sınavlara giren kişilerin elendiği en önemli bölüm sağlık bölümüdür” ifadelerini kullandı.

AMAÇ PARALEL DEVLET

Örgütün stratejisinin her türlü gizli yöntemle Paralel Devlet Yapılanması oluşturmak olduğunu anlatan A.Ç., finansın ise iş adamları, esnaf ve memur kesimden “himmet” adı altında toplanan paralardan karşılandığının altını çizdi. A.Ç. evlilerden maaşının yüzde 5’inin, bekarlardan ise yüzde 10’unun ‘himmet’ adı altında talep edildiğini, kendisinden de bu paranın istendiğini söyledi.  A.Ç, örgütten kopanlara, bir gün geri döneceği umuduyla ‘Ümit’ kod adı verildiğini de sözlerine ekledi.

TSK’DA NAMAZ KILMAK VE İÇKİ İÇMEK

Bu itiraflar sonucu neden TSK’da namaz kılan kişinin ordudan atılması ve ordu içinde sağlam kalabilmenin yolunun içki içmek ve kadın düşkün olmaktan geçmesi gözden kaçırılıyor sorusuda akla getirilmiyor.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum