1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. "Trump, Venezuela'ya sömürgeliği dayatma niyetinde"
"Trump, Venezuela'ya sömürgeliği dayatma niyetinde"

"Trump, Venezuela'ya sömürgeliği dayatma niyetinde"

Venezuela'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki Daimi Temsilcisi Samuel Moncada, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Venezuela'ya "sömürgeliği dayatma niyetinde" olduğunu savundu.

19 Aralık 2025 Cuma 14:42A+A-

Moncada, BM oturumunda yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Trump'ın Venezuela'ya ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

Trump'ın, Venezuela'nın ABD'den çaldığını iddia ettiği petrol, toprak ve diğer varlıklara ilişkin açıklamasını "korkunç" olarak nitelendiren Moncada, "Trump, Venezuela'ya sömürgeliği dayatma niyetinde." dedi.

Moncada, ABD yönetimini, uluslararası ilişkilerde "kaos ve yıkıma" sebep olmakla suçladı.

Trump'tan, yaptırıma tabi tüm Venezuela kaynaklı petrol tankerlerinin bloke edilmesi talimatı

Trump, 17 Aralık'ta Venezuela yönetimini "yabancı terör örgütü" olarak tanıdıklarını kaydederek, "Venezuela, Güney Amerika tarihinin en büyük donanması tarafından tamamen kuşatılmıştır. Bu donanma giderek büyüyecek ve onlara daha önce hiç görmedikleri bir şok yaşatacaktır." değerlendirmesini yapmıştı.

Bu kuşatmanın, Venezuela'nın ABD'den çaldığını öne sürdüğü tüm petrol, toprak ve diğer varlıkları iade edene kadar süreceğini belirten Trump, "Bu nedenle bugün, Venezuela'ya giren ve çıkan yaptırıma tabi tüm petrol tankerlerinin bloke edilmesi talimatını veriyorum." ifadesini kullanmıştı.

Trump, "Amerika, düşmanca bir rejimin petrolümüzü, topraklarımızı veya diğer varlıklarımızı almasına izin vermeyecektir. Bu varlıkların tümü derhal Amerika Birleşik Devletleri'ne iade edilmelidir." açıklamasında bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT