1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Munzur operasyonu ve sol şiddet
Munzur operasyonu ve sol şiddet

Munzur operasyonu ve sol şiddet

Munzur’da gerçekleştirilen operasyonda TKP/ML TİKKO örgütünün önemli isimleri öldürüldü.

18 Aralık 2020 Cuma 13:26A+A-

HAKSÖZ HABER

Dersim'de İl Jandarma Komutanlığı'nca 28 Temmuz’da başlatılan 'Yıldırım- 4 Munzur Kutu' operasyonu 40 yıldır şehir kırsalında faaliyet yürüten TİKKO isimli sol-faşist örgütün üst yönetim kadrolarının öldürülmesi ile farklı bir aşamaya geçti.

TİKKO örgütü Maocu yapılanmalar içinde silahlı hareket tarzını sürdüren en eski örgütlerden birisiydi. 'Nubar' kod adlı Erol Volkan İldem, 'Özgür' kod adlı Ali Kemal Yılmaz, 'Deniz' kod adlı Cumhur Sinan Oktulmuş 4 aylık bir süreç içerisinde etkisiz hale getirildi. Bu isimlerin örgütün faal olduğu Tunceli bölgesindeki en önemli isimler olduğu düşünüldüğünde ana akım medya TİKKO’nun bitirildiğini öne sürdü.

Bizim odaklanmak istediğimiz husus TİKKO’nun bitip bitmediğinden ziyade yıllardır bir şekilde etkin olan sol şiddetin bu tarz askeri operasyonlarla son bulup bulmayacağını anlamak. TİKKO’nun varlığından 'TİKKO bitirildi!' son dakikası ile haberdar oldu Türkiye. Demek ki örgütün zaten çok fazla varlık gösterdiğini en azından Türkiye’de söylemek zor. Suriye Savaşı’nda örgüt militanları PKK saflarında faaliyet göstermişlerdi.

40 yıllık bir yapılanması olan Maocu örgütün son bulması ile Türkiye’nin en fazla maruz kaldığı eylemlilikleri gösteren sol şiddet bitmiş olmayacak. Askeri çözüm mantığının tutarlılığı bir yana sol şiddete karşı farkındalık oluşturulması elzem gözükmektedir. PKK’nın Batı dünyasında ‘kahramanlaştırılması’ basite alınacak bir şey değildir. Sol yapıların algı ve söylem oluşturma gücü nicelik veya nitelik varlıklarından ziyade ideolojik olarak Batı ile aynı zeminden beslenmelerinden kaynaklanmaktadır. Bu sebeple yapılması gereken kısmi çözümlerden ziyade sol şiddete karşı bilinç oluşturucu çabalar içine girmektir.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum