1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. TİKA'dan Suriyelilere 1 Milyon Dolarlık Yardım
TİKA'dan Suriyelilere 1 Milyon Dolarlık Yardım

TİKA'dan Suriyelilere 1 Milyon Dolarlık Yardım

TİKA, Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla Lübnan'daki Suriyeli mültecilere 1 milyon dolarlık yardım dağıtacak.

15 Ocak 2015 Perşembe 16:01A+A-

Lübnan’da son günlerde yaşanan ağır kış şartlarından olumsuz olarak etkilenen Suriyeli mültecilere Türkiye yardım elini uzatıyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun özel talimatı ile yaklaşık 10 bin aileye 1 milyon Amerikan Doları (2 milyon 290 bin Türk Lirası) değerinde gıda, yakıt ve battaniye dağıtacak.

TİKA'dan alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu’nun talimatı üzerine, TİKA yetkilileri kısa süre içinde soğuk havalardan olumsuz etkilenen Lübnan’ın Bekaa bölgesi ve kuzey Lübnan’daki ihtiyaç sahibi Suriyeli mültecileri belirledi.

Suriyeli mültecilere iki gün içindeki yapılacak yardımların dağıtımını, TİKA Başkanı Serdar Çam başkanlığında heyet gerçekleştirecek.

Esed güçlerinin saldırıları nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve Lübnan’a sığınan Suriyeli mültecilerin yaşam şartlarının iyileştirilerek, soğuk kış şartlarından kaynaklanan ölümlerin önüne geçilmesi amacıyla, Cumartesi ve pazar günü 13 farklı bölgede kalan 10 bin aileye, battaniye, gıda ve dizel yakıt yardımı yapılacak.

TİKA Beyrut Koordinatörlüğü tarafından her bir aileye 50 litre (25 litrelik 2 Galon) olmak üzere yaklaşık 500 bin litre yakıt, 10 bin Battaniye, 10 bin gıda kolisi dağıtılacaktır. Toplam olarak 40 bin paket yardımın, ihtiyaç sahibi Suriyeli mültecilere ulaştırılması amaçlanmaktadır.  

Lübnan’a gelecek olan TİKA Başkanı Çam, Lübnan’ın kuzeyinde yer alan Akkar bölgesindeki Türkmen köyü Kuvaşra’ya da giderek, TİKA tarafından yapılan çalışmaları inceleyeceği öğrenildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) 38 işbirliği ortağı ülkede 39 Program Koordinasyon Ofisi ile faaliyet gösteriyor.

 Suriye Devrim Koordinasyonları Birliği, Suriye ve Lübnan'da son bir haftada 24'ü çocuk 36 Suriyelinin donarak hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Lübnan'daki kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) rakamlarına göre 1 milyonun üzerinde. Lübnan makamları ise bu sayının 1 milyon 700 bine ulaştığını ifade ediyor. 

HABERE YORUM KAT