1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. THY uçağı boşken özel uçaklarla cenazeye mi gittiler?
THY uçağı boşken özel uçaklarla cenazeye mi gittiler?

THY uçağı boşken özel uçaklarla cenazeye mi gittiler?

CHP'li Ali Öztunç’un gündeme getirdiği olaya göre AK Partili vekil İmran Kılıç’ın cenaze töreni için AK Partililerden bazıları THY’nin 180 kişilik uçağı ayarlanmış ve içerisinde 130 kişilik boş yere olmasına rağmen iki özel uçakla cenaze törenine gitmiş!

21 Kasım 2021 Pazar 19:18A+A-

HAKSÖZ HABER

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın cenaze töreni için Ankara’dan üç özel uçak ayarlandığı iddia edildi.

Kimi milletvekillerinin İmran Kılıç’ın cenaze törenine gitmek için ayarladığı 180 kişilik AnadoluJet uçağı olmasına rağmen, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iki farklı jet uçağı ile Kahramanmaraş’a cenaze için “ayrı gittiği" iddia edildi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’a göre "180 kişilik bir THY uçağı ayarlanmışken, uçakta en fazla 50 kişi varken, iki jetle cenazeye” katılım sağlanmış.

Ekonomik sorunların yoğun hissedildiği bir dönemde AK Partili vekillerin bu kadar rahat tavırlar sergilemesi yoğun ve haklı eleştirileri beraberinde getirdi.

Üstelik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu özel uçakla gittiği Maraş’tan milletvekillerinin toplu döndüğü uçakla Ankara’ya geri dönmüş. Süleyman Soylu’nun Maraş’a gittiği özel uçak ise kendisini almadan boş bir şekilde geri dönmüş.

Kamuoyu, özel uçaklarla cenaze törenine neden katılım sağlanır onu anlayamazken bir de farklı özel uçaklarla cenazeye katılım sağlamanın getirmiş olduğu yararı merak etti!

İnsanlar, akaryakıt zamlarından etkilenmemek için uzun kuyruklar oluştururken, bebek mamaları, mutfak malzemeleri, yağ, şeker gibi ürünlere ulaşmakta zorluk yaşarken, “şeffaflık sözü veren iktidarın” özel uçaklar, lüks makam araçları konusunda yapması gerekeni ne zaman faal kılacağı belirsizliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT

12 Yorum