1. HABERLER

  2. HABER

  3. Terk Edilmiş Kiliselerin Câmîye Çevrilmesi Teklifi
Terk Edilmiş Kiliselerin Câmîye Çevrilmesi Teklifi

Terk Edilmiş Kiliselerin Câmîye Çevrilmesi Teklifi

Paris Büyük Câmî imamlarından Dalil Ebubekir Fransa’daki terk edilmiş Katolik kiliselerinin câmîye çevrilmesi teklifinde bulundu.

29 Haziran 2015 Pazartesi 10:33A+A-

Paris Büyük Câmî imamlarından Dalil Bubekir Fransa’daki terk edilmiş Katolik kiliselerinin câmîye çevrilmesi teklifinde bulundu. Fransa’da câmî açığı olduğunu söyleyen Ebubekir, yaklaşık 5 bin camiye ihtiyacı olduklarını anlattı.

Avrupa’da En Fazla Müslüman Fransa’da

Avrupa’da Müslüman nüfusun en fazla olduğu ülke olan Fransa’da İslâm, Hristiyanlığın ardından ikinci en büyük din. Fransız Europe 1 radyo kanalına konuşan Dalil Eubekir, bu konunun hassas olduğunu kabul ettiklerini ama olmaması için de bir neden bulunmadığını dile getirdi.

Fransa’da hâlihazırda 2 bin 500 câmî bulunuyor. Yaklaşık 300 câmînin de inşaatı devam ediyor. Ancak Ebubekir bu sayının ihtiyacı tamamıyla karşılayamadığını söyledi.

Daha Önce Bir Kilise Câmîye Çevrilmişti

Fransa’nın orta bölgelerinde bulunan Clermont-Ferrand’da 30 yıl boyunca boş kalan bir kilisenin 2012 yılında câmîye çevrildiğini örnek olarak gösteren Ebubekir bunun orada gerekli bir ihtiyacı karşıladığını ve bölge halkı tarafından da memnuniyetle karşılandığını aktardı.

Ebubekir, Nisan ayında Fransa’daki câmî sayısını ikiye katlama çağrısında bulunmuştu.

Bu arada Ebubekir’in câmî talebi Fransız Hristiyan başpiskoposlar tarafından da “meşru talep” olarak yorumlandı.

Câmî İhtiyacını İnkâr Etti

Ebubekir’in câmî sayısının artırılması talebi aşırı sağcı Ulusal Cephe (Front National) tarafından ise kabul görmedi. Ulusal Cephe Genel Başkan Yardımcısı Florian Philippot, Fransa’nın yeni câmîye ihtiyacı olmadığını belirterek: “Çünkü Müslümanların radikalleştiği yerler câmîlerdir.“dedi.

Câmî İnşaatlarının Durdurulmasını İstedi

Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen ise mart ayındaki bir konuşmasında Fransa’da yapımı süren câmî inşaatlarının durdurulması çağrısında bulunmuştu. Fransa 24 kanalına konuşan Le Pen: “Câmî inşaatlarını durdurmalıyız ve bunun finansmanının da nerelerden geldiğini sorgulamalıyız.“dedi.

Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan saldırılarından sonra Müslümanlara yönelik saldırılarda yüzde 110’luk artış olmuştu.

HABERE YORUM KAT