1. HABERLER

  2. HABER

  3. TBMM’den Sisi’ye: ‘Rafah Sınır Kapısını Aç’
TBMM’den Sisi’ye: ‘Rafah Sınır Kapısını Aç’

TBMM’den Sisi’ye: ‘Rafah Sınır Kapısını Aç’

Meclisteki Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubundan Rafah sınır kapısının kapatılmasına tepki geldi.

17 Temmuz 2013 Çarşamba 00:07A+A-

Rafah sınır kapısının kapatılmasının mübarek Ramazan ayında Gazze halkına yapılan bir zulüm olduğuna vurgu yapılarak, Rafah Sınır Kapısı’nın bir an önce şartsız açılması ve Gazze halkının özgürlüğünün sağlanması istendi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım, Mısır tarihinde ilk defa halkın oyları ve serbest seçimlerle iş başına gelen, bir yıl gibi kısa bir süredir halkına hizmet eden Cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi’nin askeri bir darbeyle iktidardan indirilmesinin, Şura Meclisi’nin feshedilmesi ve halkın oyları ile kabul edilen Anayasa’nın ortadan kaldırılmasının bir zulüm olduğunu belirterek, “Mısır halkının iradesine karşı gerçekleştirilen askeri darbenin kabul edilmesi mümkün değildir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yıllardır açık hava hapishanesine çevrilen Gazze bölgesinin hayat damarı olan Rafah Sınır Kapısı’nı Mısır halkının istekleri doğrultusunda açtığını hatırlatan Yıldırım, “Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu olarak bu gelişmeyi sevinçle karşılamış ve gerek Mısır halkına gerekse Sayın Mursi’ye yürekten Gazze halkı adına teşekkür etmiştik. Halkın oylarını ve iradesini hiçe sayarak namlu gücü ile iktidarı ele geçiren, sözde cumhurbaşkanı ve başbakan atayan askeri cunta yönetiminin ilk işi ise Rafah Sınır Kapısı’nı kapatarak Gazze halkına mübarek Ramazan ayında bile zulüm etmek olmuştur. Bu karar ile Gazze’de tekrar eski ambargo günlerine dönülmesi bizzat Mısır’ın cuntacı yönetimi eliyle gerçekleştirilmiştir. TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu olarak Rafah Sınır kapısının kapatılmasını ve darbeyi şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz.” dedi.

İşgalci İsrail’in bu durum karşısındaki memnuniyetinin farkında olduklarının altını çizen Yıldırım, “Mısır halkını darbe karşısında ortaya koyduğu büyük duruşundan dolayı kutluyoruz. Bu barışçıl gösteriler halkların iradesine karşı tankların, tüfeklerin ve hukuksuzlukların işlemeyeceği, demokrasi ve özgürlüklerin kısa süreli inkıtaya uğrasa da suyun mecraında akacağı ve tekrar yönetimin halka teslim edilmek zorunda kalınacağının göstergesidir. Bu sebeple Mısır’da halkın iradesini yok eden askeri yönetimi bir an önce geri çekilmeye, halkın iradesinin temsili Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi tutulu bulunduğu yerden çıkartarak, tekrar halkın idarecisi olarak kabul etmeye çağırıyoruz. Yine Rafah Sınır Kapısı’nın şartsız açılmasını ve Gazze halkının özgürlüğünün sağlanmasını bekliyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT