1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Tayland Hapishanelerindeki Uygurlar Açlık Grevine Başladı!
Tayland Hapishanelerindeki Uygurlar Açlık Grevine Başladı!

Tayland Hapishanelerindeki Uygurlar Açlık Grevine Başladı!

Hukuksuz bir şekilde Tayland hapishanelerinde tutuklu bulunan müslüman Uygurlar açlık grevine başladıklarını ve bu açlık grevini hukuksuzluklar son bulana kadar devam ettireceklerini söylüyorlar.

01 Haziran 2016 Çarşamba 11:33A+A-

Doğu Türkistan’daki işgalci Çin yönetiminin baskı ve zulüm politikalarından kaçarak Tayland’a iltica eden ve 3 yıldır hukuksuz bir şekilde Tayland’da tutuklu bulunan 70 kişi, Türkiye’ye Uygur Türkçesi ile kaleme aldıkları iki sayfalık bir mektup gönderdi.

Mektupta, açlık grevine başladıkları ve serbest bırakılıp üçüncü bir ülkeye gitmelerine izin verilinceye kadar açlık grevini devam ettireceklerini belirtiyorlar. Başta Türkiye olmak üzere müslüman ve diğer ülkelerden serbest bırakılmaları konusunda yardımcı olmalarını talep ediyorlar.

* * * * *

Mektubun tam metni:

Tüm İnsanlığa Müracaatımızdır: Özgürlük İçin Açlık Grevi Başlatıyoruz!

Bizler Komünist Çin tarafından işgal altında tutulan ana yurdumuz Doğu Türkistan’daki baskı, zulüm, dinî/etnik asimilasyon ve soykırım uygulamalarından canımızı kurtarmak için Tayland’a iltica eden Müslüman Uygurlarız. 3 yıldır Tayland hapisihanelerinde tutuklu olarak bulunuyoruz.

08 Temmuz 2015 tarihinde bizim gibi tutuklu bulunan 140 Uygur kardeşimiz Tayland yönetimi tarafından zorla Çin’e teslim edildi.Onların iade edilmemesi için Türkiye başta olmak üzere birçok ülke ve uluslararası kurum ve kuruluşların müracaatları Tayland yönetimi tarafından dikkate alınmadı.

Ülkemizi işgal eden ve bizlere baskı, zulüm, işkence, dinî ve etnik soykırımlar uygulayan Çin’den kendimizin ve ailelerimizin canlarını kurtarmak için kaçmak zorunda kaldık. Bizler ülkemiziden kaçarak, gasp edilen özgürlüğümüze ve insanî haklarımıza tekrar kavuşmak amacı taşıyor idik.

Bizi hâlen Tayland hapishanesinde zorla, hukuksuz olarak tutulan 70 Müslüman Uygur tutukluyuz.
Tayland yönetimi bizim 3. bir ülkeye gitmemizi kabûl etmediği gibi bizi de serbest bırakmamaktadır. Bizler asla suç işlemiş insanlar değiliz. Bizim hapishanede tutulmamız haksız ve hukuksuzdur.

Çin’e zorla teslim edilen 140 kardeşimizin iade edilmesinin yıldönümü yaklaşırken, Tayland yönetimi ile hapishane otoritelerinin bize karşı davranışları ve tutumu değişmeye ve sertleşmeye başladı. Bu nedenle bizler de geçen yıl zorla iade edilen kardeşlerimiz gibi Çin’e iade edilmekten ciddi olarak endişe duymaktayız.

Tayland hükûmeti bizleri insan olarak görmemekte ve davranmamakatadır. Bize karşı hiç de insanî olmayan tutum ve davranaışlar sergilemektedir.

Tayland, birlikte iltica ettiğimiz ailelerimizden bizleri ayırdı. Anne, baba, eş ve çocuklarımızdan koparıldık ve ayrı ayrı hapishanelere konulmuş durumdayız.

Günümüzde ülkelerindeki baskı, zulüm ve savaşlardan kaçan bizim gibi mültecilere diğer ülkelerin kucak açtıklarını ve bu mültecilere insanî olarak yaklaşarak yardımcı olduklarına şahit oluyoruz. Ancak, bize şu anda yardımcı olan veya olacak bir ülke bulunmamaktadır.

Ey insanlık!

Biz, Tayland hapishanesinde çile dolduran Müslüman Uygurlar olarak, size göre insan değil miyiz? Niçin bizlere yardım etmiyorsunuz?

Sizler, dünya ülkeleri!

Sizler, zulüm devleti Çin’den bu kadar çok mu çekiniyor ve korkuyorsunuz? Sizlerin Çin’in baskı ve zulmü hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunu biliyoruz!

İnsanlığın ortak değerleri ve demokrasi, Komünist Çin’in yasalarından ve insanlığa aykırı değerlerinden daha mı değersiz ?

Yaklaşık 2 yıldan beri Tayland’ın hapishanelerinde tutulmakta olan biz Müslüman Uygurlar bu sebepler yüzünden kaldığımız hapishanede bugünden itibaren açlık grevine başlamış bulunuyoruz!

Bizler, bu eylemlerimizle her zamankinden daha fazla ve istekli bir şekilde özgürlüğümüze ne kadar bağlı ve teşne olduğumuzu sizlere kanıtlamak istiyoruz.

Bizler, özgürlüğümüze sahip olabilmek için serbest bırakılmayı ve bizi kabûl edecek bir üçüncü ülkenin özgür vatandaşları olarak onurlu bir şekilde yaşamak istiyoruz.

Eğer, bizler de geçen yıl Tayland yönetimi tarafından zorla Çin’e iade edilen kardeşlerimiz gibi zorla iade edilirsek, can güvenliğimiz ciddi şekilde tehlike altına girmiş olacaktır.

Çin’in bizlere maddî, manevî ve psikolojik olarak her türlü baskı, zulüm ve işkencey, uygulayacağı muhakkaktır.

Bizler, Tayland hükûmeti başta olmak üzere, uluslararası topluma, insanlık onuru ve değerlerine bağlı ve bu değerleri öncelikli olarak gören ve savunan ülkelere, BM.Teşkilatı, İslâm İşbirliği Teşkilatı ve uluslararası insan hakları ve hukuk teşkilatlarına sesleniyoruz: Bizler açlık grevi ilan etmiş bulunuyoruz!

Açlık grevimiz bizim serbest bırakılmamız ve üçüncü bir ülkeye gitmemize izin verileyinceye kadar devam edecektir. Bu taleplerimiz yerine gelmediği takdirde hiçbir şekilde yemek yemeyeceğiz ve su içmeyeceğiz!

Taleplerimiz kabûl edilinceye ya da hayatlarımız son buluncaya kadar açlık grevimizi sürdüreceğiz.

Tayland yönetiminden bizleri bir an önce serbest bırakmasını istiyoruz.

Başta Türkiye olmak üzere, müslüman ve diğer dünya ülkelerinden bize yardım etmelerini talep ediyoruz.

Bizler, açlık grevini serbest bırakılmamız ve 3. bir ülkeye gitmemize izin verilinceye kadar devam ettireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Lütfen bizlere yardım ediniz.

Tayland Hapishanelerinde Tutuklu Bulunan 70 Müslüman Uygur

* * * * *

taylandan_mektup1.jpg

taylandan_mektup2.jpg

Kaynak: Uyghurnet

HABERE YORUM KAT