1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Tarihin en dehşet verici basın açıklaması…
Tarihin en dehşet verici basın açıklaması…

Tarihin en dehşet verici basın açıklaması…

Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist çetenin Gazze el-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalamasıyla ilgili basın açıklamasını onlarca şehidin arasında yaptı.

18 Ekim 2023 Çarşamba 11:30A+A-

HAKSÖZ HABER

114 yıllık bir kurum olan Gazze el-Ehli Baptist Hastanesi Anglikan Kilisesi'nin Kilise Misyoner Topluluğu (CMS) aracılığıyla 1882’de kuruldu. Baptistler tarafından işletilen hastane ardından ise Filistin Anglikan Piskoposluğuna devredildi.

114 yıldır dinine kimliğine bakmadan insanlara hizmet eden el-Ehli Hastanesi dün gece modern savaş tarihindeki en insanlık dışı katliamlardan birisine şahitlik etti. Hastaneye düzenlenen bombardımanla en son açıklanan rakamla 500 kişi katledildi.

Filistinli doktorlar ise yaşanan saldırı hakkında açıklamayı katliamın gerçekleştiği hastanenin ortasında yaptılar. Tüm dünyanın yaşananlara şahit olması için bedenleri parçalanmış çocuk, kadın ve erkeklerin ortasına kurulan stanttan saldırının bir soykırım olduğu ilan edildi.

+18

basliksiz-151.jpg

Konuşma yapan doktorlardan birisi cesetlerin ardından tanık oldukları vahşeti şu sözlerle anlattılar:

"Hayatımda görmediğim görüntüleri gördüm, aileleri tarafından tanınamayan cansız çocuk bedenleri, cesetleri parçalanmış bebekleri gördüm. Bugün sınır kapıları kapatıldı, hastaların başka hastanelere gönderilmesi engellendi, ihtiyaç duyulan yerlere sağlık ekipleri engellendi, gidemedi. Elektrikler kesildi, yakıtın hastanelere ulaştırılmasını engellediler. Ambulansları ve sağlık ekiplerini vurdular, yolları vurdular, şimdi de güvenlidir diye hastaneye sığınan sivilleri vurdular. Siviller söz konusu hastanenin dini kutsallığını düşünerek sığınmışlardı" 

Bir başka doktor da şu sözlerle feryat etti:

"Bu tam anlamıyla bir soykırım! Arkamdaki tüm bu bedenler, tüm bu kayıplar, güvenli bir yer bulmaya çalışıyordu. El Ahli Arap Hastanesi, Gazze'deki tek Hristiyan hastanesi. Güvenli bir yer bulmaya çalıştılar, sığınacak bir yer bulmaya çalıştılar ve barbarca bir saldırının hedefi oldular. Tüm bu kayıplar, hastaneye vücutlarının bazı parçalarını kaybetmiş, ampute edilmiş olarak geldiler. Bugün çok kayıp verdik. Bu katliam, bu tam anlamıyla bir soykırım. Uluslararası hukuka göre, eğer uluslararası hukukun ne olduğunu biliyorsanız..."

Tarihin en dehşet verici basın açıklaması Al Jazeera başta olmak üzere canlı yayınla dünyaya aktarıldı. Siyonistlerin kanlı ellerini temizlemek isteyenlerse saldırının failini gizleme peşinde. Bir halkın maruz soykırımı bütün dünya canlı olarak izliyor! Siyonist barbarlığın caniliğin de ötesine geçtiğinin kanıtı olan saldırı tüm dünyada protesto ediliyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum