1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban’dan Medrese Katliamı Mağdurlarına Maddi Destek
Taliban’dan Medrese Katliamı Mağdurlarına Maddi Destek

Taliban’dan Medrese Katliamı Mağdurlarına Maddi Destek

Taliban’ın, Afganistan’da geçtiğimiz günlerde ABD destekli Kâbil yönetimine bağlı güçlerin düzenlediği medrese saldırısında hayatını kaybeden ve yaralanan sivillerin ailelerine maddi yardımda bulunduğu bildirildi.

18 Nisan 2018 Çarşamba 13:03A+A-

Geçtiğimiz günlerde ABD destekli Kâbil yönetimine bağlı güçler tarafından Afganistan’ın kuzeyinde yer alan Kunduz ilinin Deşt-i Arçi ilçesinde düzenlenen ve bir medreseyi hedef alan saldırıda, 100’den fazla sivil hayatını kaybetmiş, çok sayıda sivil de yaralanmıştı.

Hayatını kaybeden ve yaralananların çoğu medrese öğrencisi olan çocuklardan oluşuyor.

Mepa News sitesinde yer alan habere göre, Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Taliban’ın bölgedeki sivillere maddi yardım ulaştırdığını açıkladı.

Mücahid, açıklamasında, “İslam Emirliği mücahitleri, şok edici Kunduz vakası kurbanlarının ailelerine 1 milyon 400 bin Afgani yardım bağışladı. Yardım, şehitlerin ve yaralıların ailelerine mücahit yetkililer tarafından dağıtıldı.” ifadelerini kullandı.

Yerel kaynaklara göre, bölge halkının günlük geliri 1-2 dolar arasında, bazen ise bu sayı günlük sıfır dolar şeklinde gerçekleşiyor.

Taliban sözcüsünün ifade ettiği meblağ ise yaklaşık 20 bin dolara denk geliyor.

Söz konusu saldırı sonrası Kâbil yönetimine yakın gazeteciler, böylesi saldırıların halkın Taliban’a olan desteğini arttıracağı yorumunu yapmıştı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum