1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Taliban - Pakistan Savaşı Kızışıyor
Taliban - Pakistan Savaşı Kızışıyor

Taliban - Pakistan Savaşı Kızışıyor

Dün lideri İsmetullah Şahin'i kaybeden Pakistan Talibanı'na bugün de Pakistan ordusu tarafından hava saldırısı düzenlendi.

25 Şubat 2014 Salı 13:03A+A-

Taliban'ın çatışmada 23 Pakistan askerini öldürmesine karşılık 4 hava saldırısıyla cevap veren Pakistan'ın Taliban'a yönelik operasyonlarını artırması, şiddetli bir savaşın habercisi olarak görülüyor.

Afganistan-Pakistan sınırındaki Veziristan bölgesinde hakimiyet sahibi olan ve Pakistan ordusunu Veziristan'ın Mir Ali kentine girmekten alıkoyarak çok sayıda askeri öldüren Taliban'ın yapılan hava saldırılarında çok sayıda üyesini kaybettiği söyleniyor.

Dün lideri İsmetullah Şahin'i uğradığı suikast sonucu kaybeden Taliban'a bugün de Pakistan savaş jetleri tarafından saldırılması, Pakistan hükümetini ülkenin birçok şehrinde hedef alınacağı saldırıların habercisi olarak yorumlandı.

Pakistan yönetiminin İslam kurallarıyla düzenlenmemesi halinde savaşı asla bitirmeyeceklerini söyleyen Taliban'ın Pakistan'ın başkenti de dahil olmak üzere birçok kentinde nüfuz sahibi olduğu biliniyor. (Incanews)

HABERE YORUM KAT