1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Taliban ile Sisi’yi aynı kefeye koyan Taha Akyol yine şaşırtmadı!
Taliban ile Sisi’yi aynı kefeye koyan Taha Akyol yine şaşırtmadı!

Taliban ile Sisi’yi aynı kefeye koyan Taha Akyol yine şaşırtmadı!

AK Parti iktidarının Ortadoğu’da otoriter rejimlerden ziyade Müslüman halklara ve İslami yapılara yönelik bir politika izleme çabası içerisinde olması Taha Akyol’u adeta çıldırtıyor. Akyol, bu kez de Taliban özelinde öfke patlaması yaşadı.

29 Ağustos 2021 Pazar 17:32A+A-

HAKSÖZ-HABER

Karar gazetesinin köşe yazarları arasında olan Taha Akyol, yazılarında sık sık AK Parti’nin dış politikasını eleştirmek adı altında Ortadoğu’daki İslami yapılara yönelik hazımsızlığını ortaya koyuyor. Daha evvel Mısır özelinde AK Parti’nin katil darbeci Sisi rejimini karşısına alarak İhvan’ı önceleyen politikasına da dil uzatan Akyol, bu kez de AK Parti’nin Afganistan’daki gelişmelerde Taliban’a yönelik ılıman söylemlerine kafayı takmış vaziyette.

Mısır-İhvan-Sisi dolayımında berbat yazılara imza atan Akyol, bugünkü yazısında da Taliban ile Sisi katilini aynı kefeye koydu.

Akyol’un “Taliban ve AK Parti” başlıklı bugünkü yazısında (29 Ağustos 2021) geçen şu ifadeler “pes artık” dedirtecek cinsten:

“Ak Parti’yi Taliban’la aynı çizgide görmek yanlıştır ve yanıltıcıdır. AK Parti, bırakın kadınları eve kapatmayı, kadın istihdamını geliştirme programları uyguladığı gibi, cemaatlerin baskısıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmiş ama bu, kontrolü altındaki kadın kuruluşu KADEM’in bile içine sinmemiştir.

Ancak iktidarın Taliban’a davranışı Batılı ülkeler hatta diğer ülkeler gibi değildir. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan Taliban’la ilişkileri “Türkiye’nin inancıyla alakalı ters bir yanı yok” diyerek dini bir referansla tanımladı. Böyle bir tanımı, başka hiçbir ülke yöneticisi yapmadı.

Erdoğan’ın kastı genel Müslüman kimliği ise, Mısır’daki Sisi rejimi de Müslüman kimliğine sahiptir. Sisi silahla darbe yapmışsa, Taliban da silahla iktidarı ele geçirmiştir!

Erdoğan Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de yalnız bırakma pahasına Sisi rejimiyle savaşmıştı. Taliban’la ise iyi ilişkiler kurmaya dikkat ediyor. Çünkü Batı ile ilişkilerinde bir koz elde etmek için Taliban’la iyi ilişkiler kurmak istiyor.”

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum