1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Tahşiyecilere Kumpas" Davası Başladı
"Tahşiyecilere Kumpas" Davası Başladı

"Tahşiyecilere Kumpas" Davası Başladı

“Paralel Devlet Yapılanması”nın “Tahşiyecilere kumpas” kurduğu iddiasıyla Fetullah Gülen, Hidayet Karaca, Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün'ün aralarında bulunduğu 33 sanığın yargılanmasına başlandı.

22 Aralık 2015 Salı 14:12A+A-

“Paralel Devlet Yapılanması”nın (PDY) “Tahşiyecilere kumpas” kurduğu iddiasıyla, Fetullah Gülen, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 33 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce adliyenin büyük salonunda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Karaca, eski emniyet müdürleri Yılmazer, Atayün, Erol Demirhan, Ertan Erçıktı, Ömer Köse ile Ekrem Çelik, Hüseyin Nohut ve Mustafa Kılıçarslan ile başka suçtan tutuklu 4 sanık katıldı. Mustafa Kaplan ve Bünyamin Ateş'in de aralarında olduğu 15 müştekinin hazır bulunduğu duruşmaya, yokluğunda tutuklanmasına karar verilen firari sanık Fetullah Gülen ise katılmadı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın da izlediği duruşmanın yapıldığı salon ve çevresinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Duruşma salonuna öncelikle tutuklu sanıklar, daha sonra sırasıyla avukatlar, basın mensupları ve sanık yakınları alındı.

Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, duruşmadakilere ses ve görüntü kaydı yapmanın yasak olduğu uyarısında bulunarak duruşmayı başlattı.

AA

HABERE YORUM KAT