1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Tahran’dan Barzani’ye 'Siyonist' Suçlaması
Tahran’dan Barzani’ye 'Siyonist' Suçlaması

Tahran’dan Barzani’ye 'Siyonist' Suçlaması

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Kürdistan Bölgesi’nin İran’ın düşmanlarına yardım ettiğini iddia etti.

08 Kasım 2016 Salı 09:38A+A-

İran’ın başkenti Tahran’da yaptığı bir açıklamada Yahya Rahim Safevi,“Irak Kürdistan Bölgesi’nden Talabani’nin partisiyle iyi ilişkilerimiz var. Ancak Barzani’nin öyle değil. Kürdistan Bölgesi’nin Irak merkezden ayrılmasından üzüntü duyuyoruz. Çünkü Siyonistlerle bir takım işbirliği yapıyor” dedi.

Yahya Rahim Safevi, “Barzani’nin partisi Irak’ın kuzeyinde Suudi Arabistan Konsolosluğu’nun devrim (İran) karşıtı güçlere silah vermesine izin veriyor. Onları uyarıyoruz. Bilmelidirler ki İran’a borçlular” diye konuştu. 

Safevi, “Irak Kürtleri’nin yarısı Ari ırkından ve kökleri İranlıdır. İlişkilerimizde iyidir” diyerek, “Ancak şunu bilmeleri gerekiyor bu siyasi oyunun içine girmeleri halinde İran onlara başka bir yardımda bulunmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Tahran’dan tehdit

Bu yılın Temmuz ayında, Kudüs Günü münasebetiyle Tahran'da bir konuşma yapan Pasdaran Komutan Yardımcısı Serdar Hüseyin Selami, "Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi yetkililere, yükümlülüklerine bağlı kalmaları uyarısında bulunuyorum. İran'a tehdit oluşturan her noktayı hiç tereddüt etmeden yok edeceğiz" demişti.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu'ndan yapılan açıklamada ise, “Serdar Selami'nin yersiz tehditlerini şiddetle reddediyoruz. Bunu uygunsuz bir tavır olarak görüyoruz” denilmişti.

Kürdistan Bölgesi Dış İlişkileri Sorumlusu Felah Mustafa ise başkent Erbil'de İran İslam Cumhuriyeti Erbil ve Süleymaniye başkonsoloslarıyla toplanarak, Erbil'in İran Devrim Muhafızları (Pasdaran) Komutan Yardımcısı Serdar Hüseyin Selami'nin tehdit dolu sözlerine ilişkin Tahran'a rahatsızlığını ilettiği belirtilmişti.

Kaynak: Rudaw

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum