1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TACİKİSTAN

  4. Tacikistan İslami Uyanış Partisi Lideri Dikta Zindanlarında Can Verdi!
Tacikistan İslami Uyanış Partisi Lideri Dikta Zindanlarında Can Verdi!

Tacikistan İslami Uyanış Partisi Lideri Dikta Zindanlarında Can Verdi!

Tacikistan'da diktanın “terör örgütü” ilan ettiği İslami Uyanış Partisi lideri Kurban Mannonov hapishanede hayatını kaybetti!

18 Ağustos 2016 Perşembe 14:37A+A-

Dünya Bülteni'nin Tacikistan’daki yerel basına dayandırdığı habere göre 16 Ağustos Salı gecesi ülkede yasaklanan İslami Uyanış Partisi (IRP), Nurek şehir teşkilatı başkanı Kurban Mannonov hapishanede hayatını kaybetti.

Haberde yer alan iddiada, son zamanlarda Mannonov’un sağlık durumunun kötüye gittiği ve birkaç defa iç kanama geçirdiği belirtildi.

Mannonov, 12 yıl boyunca İslami Uyanış Partisi'nin Nurek şehir teşkilatı başkanlığını yapmıştı. Mannonov ve IRP taraftarı olan birkaç arkadaşı geçen yıl Ağustos ayında partinin yasaklanmasının ardından tutuklanmışlardı.

Tacik yetkililer Mannonov’u Nurek şehrinde IŞİD bayrağını taşımakla suçlamıştı. Mannonov ise suçlamaları siyasi amaçlı olarak nitelendirerek reddetmişti.

2016'nın şubat ayında Kurban Mannonov ve arkadaşları 10 ile 25 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Eylül 2015'te Tacikistan Yargıtayı İslami Uyanış Partisi'ni “terör örgütü” ilan ederek faaliyetlerini durdurdu. Tacik Mahkemesi ayrıca, partinin haftalık Nejat dergisini ve internet sayfasını kapattı. Partiye ait görsel-işitsel ürünlerin, gazetelerin, edebiyat ve broşürlerin dağıtımını yasakladı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum