1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Suudlu Âlimlerden Krala Mursi Çağrısı
Suudlu Âlimlerden Krala Mursi Çağrısı

Suudlu Âlimlerden Krala Mursi Çağrısı

Suudi Arabistan'da 160 alim, Kral Selman'a hakkında idam kararı verilen Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için çağrı yaptı.

20 Haziran 2015 Cumartesi 16:05A+A-

Suudi Arabistan'da 160 Müslüman âlim, Kral Selman'a hakkında idam kararı verilen Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için çağrı yaptı. Âlimler, Kral Selman'a Mursi'yi kurtarması için yazılı kampanya başlattı. 160 âlimin imzaladığı yazılı çağrıda: "Mısır'ın seçimle yönetime gelen ilk Cumhurbaşkanı Mursi'ye verilen idam kararı hukuk dışı, tamamen siyasidir." ifadeleri kullanıldı. Middle East Monitor'de yer alan habere göre, âlimler tarafından Kral Selman'a yapılan çağrıda, "Mısır'da olup bitenler yalnızca Mısır'ı değil, tüm İslam dünyasını etkileyecektir. Bunun için yetkilerinizi kullanmanızı talep ediyoruz." denildi.

Cunta Mahkemesi'nin İdam Kararları

Mısır'da yüzde 52 oyla seçilerek Cumhurbaşkanı olan Mursi, Sisi liderliğindeki Cunta yönetiminin darbesiyle görevinden alındı. Darbeden bu yana iki yıl geçti, Mursi 4 ayrı davadan Cunta mahkemelerinde yargılanmaya başladı. Mısır mahkemesi, "hapishaneler baskını davası”nda, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu, daha önce idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen, çok sayıda kişiye idam cezası verdi.

Mursi Neyle Suçlanıyor

Ülkede "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen "hapishaneler baskını davası”nda, 106'sı firari ve 25'i tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak”la suçlanıyor.

İlk duruşması 28 Ocak 2014'te yapılan davada, Mursi ve diğer sanıkların Ocak 2011'deki devrim sırasında Gazze'den sızan yüzlerce kişi tarafından pek çok hapishaneye baskın düzenlenerek Vadi'n-Natrun Hapishanesi'nden kaçtığı iddia ediliyor.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum