1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Suudilerden Mısır Cuntasına Resmi Ziyaret
Suudilerden Mısır Cuntasına Resmi Ziyaret

Suudilerden Mısır Cuntasına Resmi Ziyaret

25 Ocak devriminin ardından ilk kez Mısır'ı ziyaret eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah, cunta lideri Sisi, Başbakan Mihlib ve Savunma Bakanı Subhi ile uçağında bir araya geldi.

21 Haziran 2014 Cumartesi 06:29A+A-

Uçağıyla Uluslararası Kahire Havalimanı'na inen Kral Abdullah, Abdülfettah Sisi, Başbakan İbrahim Mihlib ve Savunma Bakanı Sıdkı Subhi ile yaklaşık 35 dakika süren bir görüşme yaptı.

Görüşmeye dair yayımlanan görüntülerde Kral Abdullah'ın Sisi'yi uçakta karşıladığı, Sisi'nin de kralı başından öptüğü görüldü.

Mısır resmi haber ajansı MENA, liderlerin Ortadoğu'daki sorunlarda iki ülkenin birlikte hareket etmesinin önemini vurguladığını belirtti.

Kral Abdullah görüşmeden sonra Suudi Arabistan'a hareket etti. 90 yaşındaki Suudi Arabistan Kralı, Mısır'ı en son 25 Ocak devriminden 6 ay önce 28 Temmuz 2010'da ziyaret etmişti.

Mısır'da 3 Temmuz darbesinin ardından destek konuşması yapan Kral Abdullah, “ülkenin içinde bulunduğu karanlık tünelden çıkarıldığını” söylemişti.

Darbenin ardından Mısır'a ekonomik yardımlarda bulunan Suudi Arabistan, Sisi'nin cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Mısır için donörler toplantısı düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt, 2013 yılının temmuz ayındaki darbeden beri Mısır'a 20 milyar doları aşkın yardım yaptı.

Kaynak: AA ve Reuters

HABERE YORUM KAT

1 Yorum