1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Suudi Arabistan'da mahsur kalan Doğu Türkistanlıların Çin'e iadesine izin verilmemeli!
Suudi Arabistan'da mahsur kalan Doğu Türkistanlıların Çin'e iadesine izin verilmemeli!

Suudi Arabistan'da mahsur kalan Doğu Türkistanlıların Çin'e iadesine izin verilmemeli!

Doğu Türkistanlı Sümeyye Hamdullah, babası ve babasının arkadaşının Suudi Arabistan'da koronavirüs nedeniyle yaklaşık 2 yıldır mahsur kaldığını ve Suudi Arabistan yönetimince Çin'e iade edilmeyi beklediklerini ifade ederek yardım talebinde bulundu.

18 Mart 2022 Cuma 22:46A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul'da ikamet eden Doğu Türkistanlı Sümeyye Hamdullah, babası Hamdullah Veli ile arkadaşı Nur Muhammed Ruzi'nin Şubat 2020 tarihinde hac vesilesi ile gittikleri Suudi Arabistan'da Covid-19 nedeniyle mahsur kaldıklarını belirtti.

Kasım 2020 tarihinde Suudi Arabistan polisleri tarafından gözaltına alınarak sınır dışı edilmeleri planlanan Doğu Türkistanlılardan bir süredir haber alınamıyor.

Suudi Arabistan polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra Çin'e iade edilmeleri konusunda bilgilendirilen Doğu Türkistanlıların durumunu Hamdullah Veli'nin kızı Sümeyye sosyal medya hesabı üzerinden aktardı.

Sümeyye, Suudi Arabistan'da alıkonan babası ve arkadaşının Çin'e gönderilecekleri yönünde 3 Ocak 2022 tarihinde bilgilendirildiklerini ve iadelerinin Suudi Arabistan hükümetinin gündeminde olduğunu ifade etti.

Sümeyye Hamdullah, babası ve arkadaşının Doğu Türkistanlılara soykırım uygulayan Çin'e iade edilmelerine izin verilmemesi konusunda Türkiye'den ve Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarından yardım talebinde bulundu.

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum