1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriyeliler değil, ırkçı zihniyet sorunu
Suriyeliler değil, ırkçı zihniyet sorunu

Suriyeliler değil, ırkçı zihniyet sorunu

“Ortada üzerinde kafa yorulması, tahlil edilmesi gereken bir Suriyeli muhacirler gündemi var. Bu gündemi insani, ahlaki, İslami ölçüler içerisinde kalarak en makul zeminde ele almak, tartışmak ve şekillendirmek gerekir.”

28 Temmuz 2021 Çarşamba 19:09A+A-

RIDVAN KAYA / HAKSÖZ-HABER

Hızlı bir biçimde Suriyelilerin ‘sorun’ olarak tanımlandığı bir sürece şahitlik ediyoruz. Öyle ki, basit, çürük bir propaganda mekanizmasının ürettiği tezler, muhalefet cephesinin olgusal planda bir karşılığı bulunmayan iddiaları, hatta doğrudan kışkırtmaya yönelik yalanları adeta tartışılmasına gerek duyulmayan sarih gerçekler muamelesine tabi tutuluyor.

Bu noktada Suriyeli muhacirlere yönelik son dönemde iddia olmaktan çıkıp adeta kaziye-i muhkeme muamelesi gören kimi söylemlerin doğruluğunun, tutarlılığının tartışılması gerekiyor. Burada çokça dillendirilen bazı iddiaları ele alacak ve konunun sosyal, siyasal, ekonomik boyutlarına değineceğiz ama meselenin en temelde insani ve ahlaki bir perspektifle ele alınması gerektiğini vurgulamakta yarar görüyoruz. Çünkü konu siyasal, toplumsal bir sorun olmanın ötesinde her şeyden önce bir vicdan meselesidir, bizler açısından en temelde akidevi bir netleşme, ayrışma konusudur.

***

Yazının devamı >>>