1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Suriyeliler bayram için Suriye’ye gidebiliyorsa neden dönüyorlar?” tezviratları başladı bile!
“Suriyeliler bayram için Suriye’ye gidebiliyorsa neden dönüyorlar?” tezviratları başladı bile!

“Suriyeliler bayram için Suriye’ye gidebiliyorsa neden dönüyorlar?” tezviratları başladı bile!

Sözcü gazetesi mültecilerin bayram ziyaretleri hakkında oluşturulan algıda birinci sırayı kimseye kaptırmadı!

07 Temmuz 2021 Çarşamba 16:38A+A-

HAKSÖZ HABER

Mülteci düşmanlığı ile anlayış kıtlığı arasındaki pozitif korelasyon yeryüzündeki en acıklı durumlardan birisine işaret ediyor. İnsanlar içerisinde bir grubun nasıl bu kadar nefret dolu olabildiğine şahit olmak oldukça üzücü gerçekten!

Nefreti yüzünden mantığı işlevsiz hale gelmiş mülteci düşmanlarına hadiseleri ne kadar izah ederseniz edin bir işe yaramıyor. Kurban Bayramı yaklaşırken yine Suriyeli mültecilerin sınırın ötesindeki akrabalarını ziyaret etmeleri birilerini çok rahatsız etmiş. Halbuki bu hadise oldukça eski (1999 senesi) bir gelenek!

Sözcü gazetesinden Murat Muratoğlu isimli yazar “Suriyelilerin bayram keyfi!” isimli yazıda meşum bakış açısını kusan sözler sarf ediyor. Suriye’de geri dönmek için 2017 yılı hariç her sene af ilan edildiğini söyleyen yazar kişimiz “madem bayramda gidiyorlar af ilan edilince niye dönmüyorlar?” diye soruyor utanmadan! 

“Biz açız, misafirperverlik bir yere kadar, ensar olmak istemiyoruz…” vb. cümlelerin bolca sıralandığı sıkıcı yazı Sözcü’nün insanlıktan nasibini almamış bir yayın organı olduğunu bir kere daha kanıtlıyor!

Artık nasıl anlatsak bilemiyoruz? Ancak anlayış noktasında bir sorun olduğunu söylemek pekala mümkün. Okuduğunu, gördüğünü ve duyduğunu anlamakta zorlanan insanlara yaşanan durumu grafiklerle anlatsak işe yarar mı? Hiç sanmıyoruz!

Artık Türkiye’de muhatabınızın nasıl bir insan olduğunu anlamak için mülteciler hakkında ne düşündüğünü sormak yeterli! Karşısındakiyle hukuk temelli irtibat kuran insanlar mültecilerle ilişki zeminleri inşa etmeye çalışırken boş, sığ, anlayışsız tipler ise “bunların burada ne işi var! benim karnım aç!” diyerek geviş getiriyorlar! İnsanın canının sıkılmaması mümkün değil gerçekten!

Yahu, Suriyeliler neden Türkiye’ye geldi? Rejimin katliamlarından kaçtıkları için… Eli kanlı rejimin ilan ettiği affa güvenip kim ülkesine döner? Bu soruyla muhatap olmak bile mülteci düşmanlarının nasıl insanlar olduklarını anlamak için yeterli olacaktır herhalde…

Detaylarla uzun uzun uğraşıp daha fazla içinizi daraltmak istemediğimiz için zikredilen yazının büyük akıl yürütmelerle(!) inşa etmeye çalıştığı şeye –adı her neyse artık- cevap niteliğinde hazırlanan bir linki buraya not etmek istiyoruz. Belki okurlar diyeceğiz ama okuduğunu anlama sorunu olunca değişen bir şey olmayacak!

https://multeciler.org.tr/suriyeliler-bayramda-ulkelerine-gidebiliyorsa-neden-geri-donuyorlar/

HABERE YORUM KAT

1 Yorum