1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli yetimlerden Kudüs için dua!
Suriyeli yetimlerden Kudüs için dua!

Suriyeli yetimlerden Kudüs için dua!

İdlib’te namaz için bir araya gelen cemaat ve yetim yavrular Kudüs için dua etti.

09 Mayıs 2021 Pazar 15:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Veciz bir ifade olarak kullanılan ‘mazlumun halinden mazlum anlar’ sözü işin özünde önemli bir gerçekliğe işaret ediyor. Yokluk ve açlıkla imtihan olan insanlar başkalarının sıkıntılarına karşı da sırtlarını dönmüyorlar.

Katliamlarla, tehcirle zulmün bin bir çeşidine maruz kalan Suriyeli kardeşlerimizin Kudüs’te yaşanan zorbalıklara karşı seslerini çıkartmaları bu duruma örnek olarak gösterilebilir. Benzer şekilde Gazze’de Cuma namazı çıkışı Suriyeli Müslümanlar için yardım toplayan Filistinli çocuklar herkesin aklına gelecektir.

Müslümanların yaşadıkları zorluklar karşısında dayanışma ruhu içinde olduklarını gözler önüne seren bu tarz örnekler ümmet şuurunun en büyük göstergeleri. Suriye, İdlib’te mülteci kamplarında kalan kardeşlerimiz namaz için bir araya geldiklerinde Kudüs’teki kardeşleri için dua ediyorlar.

Suriyeli yetim yavrular da büyükleri gibi Kudüs’teki zulmün durdurulması için el açıp Allah’a yakarıyorlar. Anne babalarını Esed, İran ve Rusya’nın işlediği katliamlarda kaybeden ümmetin yetimleri başlarını sokacak bir çatı buldukları anda hemen zorbalığa maruz kalan kardeşlerini hatırlıyorlar.

Bizleri kardeş kılan Rabbimize hamdolsun! Allah, Suriye’den Filistin’e ümmet coğrafyasının her bir köşesinde direniş bayrağını dalgalandıran Müslümanların yardımcısı olsun! Yetim kardeşlerimizin duasına bizler de amin diyoruz.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT