1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Muhalifler Tek Çatı Altında Birleşme Gündemiyle Ankara’da Toplandı
Suriyeli Muhalifler Tek Çatı Altında Birleşme Gündemiyle Ankara’da Toplandı

Suriyeli Muhalifler Tek Çatı Altında Birleşme Gündemiyle Ankara’da Toplandı

Suriyeli muhaliflerin, Ankara'nın da desteklediği bir araya gelme çabalarının nihai hedefi, 106 grubu tek çatı altında toplamak.

15 Mart 2016 Salı 18:32A+A-

Pazartesi günü Türkiye’ye gelen Suriyeli muhalif lider Riyad Hicab, Davutoğlu ile görüşmesinin ardından, bir gün sonra silahlı muhaliflerin toplantısına katıldı. Toplantıya Türkiye’den bazı yetkililer de katılıyor. Hicab, toplantının ardından Ürdün’e geçecek.

Başbakan Davutoğlu’nun da 15-16 Mart’ta Ürdün’e bir ziyaret gerçekleştirmesi planlanıyordu. Ankara’da Pazar günü meydana gelen bombalı saldırının ardından ziyaret iptal edilmişti.

Hedef silahlı grupların aynı çatı altında toplanması

Suriyeli silahlı muhalif gruplar, Katar ve Türkiye’nin de desteğiyle bir süredir görüşmeler düzenliyor. Hedef, 106 farklı grubun aynı çatı altında toplanması. Ankara’da yapılan toplantıdan bugün bir sonuç beklenmese de orta vadede, Suriye’nin farklı şehirlerinde savaşan grupların bir araya gelmesi için görüşülüyor.

Halep, Şam, Dera gibi bölgelerdeki grupların her birinden üçer temsilcinin katıldığı toplantıda gruplar bir araya getirilebilirse, çatı örgütün yönetiminde kimlerin olacağına da karar verilecek.

Toplantıda Cenevre’de yeniden başlayan görüşmeler, bir haftadan uzun süredir yürürlükte olan ateşkes ve Rusya’nın Suriye’deki askeri varlığını azaltması kararı da masaya yatırılıyor.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT