1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Mücahidlerden Muhammed Mursi İçin Taziye
Suriyeli Mücahidlerden Muhammed Mursi İçin Taziye

Suriyeli Mücahidlerden Muhammed Mursi İçin Taziye

​​​​​​​Heyet’üt-Tahrîri’ş-Şam Mısır’ın meşru cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursî’nin vefatı dolasıyla bir taziye mesajı yayınladı.

19 Haziran 2019 Çarşamba 21:40A+A-

Mazlum Dr. Muhammed Mursî’nin Vefatı Dolayısıyla Taziye

Hamd, âlemlerin rabbi olan Allah’adır. Salatın en güzeli, selamın en mükemmeli, nebimiz Muhammed (sav.)’e, âline ve ashabının tamamına olsun.

Ümmet, kölelik zilleti ile hür hayatı tercih edenleri ayrıştıran tarihî süreçlerden geçmektedir. Bu süreç, Arap Baharı devrimleri ve onurlu halkların hançeresinden boşalan sloganlarla başlamıştır. Bazen köklerin solmaya yüz tuttuğu, bazen darbe girişimlerinin ardından devrim ruhunun yeniden canlandığı, bazen de tutuklu ve esirlerden sabırlı, sebatkâr mücahit kahramanların, ümmetin onurunun iadesi ve kurtuluşu için canını ve değerli her şeyi kurban eden fedakârların eliyle mola verildiği aşamalardır bunlar.

İşte bu sebatkârlardan, fedakârlardan biri de hürriyet hattını tercih eden Dr. Muhammed Mursî’dir.  (Allah ona rahmet etsin!)  Karşı devrimcilerin darbesinin karşısında durarak hayatıyla bedel ödemiştir. O sabretti, mazlum olarak ecrini Allah’tan bekleyerek Rabbiyle buluşuncaya kadar eğilmedi, titremedi.

Kendimize, İslam’ın sadağı Mısır’daki halkımıza ve bütün ümmete başsağlığı diliyoruz. Mısır’da, Şam’da ve diğer İslam beldelerinde mücadele sürecinin, zulüm ve tuğyan güçlerine karşı savaşın devam ettirilmesinin gerekliliğine dikkat çekiyoruz. Savaş, ümmetin savaşıdır. Diktatörlerin zincirlerini kırmadan, putlarını devirmeden bize kurtuluş yoktur.

Artık halklarımız davanın ve mücadelenin mahiyetini anlamıştır. Karşı devrimcilerin, dinamizmimizi bitirmek, devrimlerimizi çıkmaza sokmak için nasıl çalıştıklarını öğrenmişlerdir. Üzerimize musallat olan zorbalık ve zulümden kurtulmanın yolunun sadece bazı sembol ve kişilerin değil, eski rejimlerin tümüyle tasfiye edilip ümmetin dürüst çocukları eliyle yeni sistemler inşa etmekten geçtiğini yakinen idrak etmişlerdir.  

Ey İslam’ın çocukları, Dr. Mursî gibi Şam ve Mısır’da diktatörlerin hapishanelerinde binlerce mazlum tutuklu mevcut. Onlar sabırlı ve sebatkârlar, ancak öfkenizi bekliyor, mücahitler eliyle kurtarılmayı umuyorlar. Sorumluluğunuzun bilincinde olun! Allah sizinledir, sizi ve amellerinizi terk etmeyecektir.

Hamd âlemlerin rabbi olan Allah’adır.

img-20190619-wa0000.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum