1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Genç: "Kazandıklarımız Kaybettiklerimizden Çok!"
Suriyeli Genç: "Kazandıklarımız Kaybettiklerimizden Çok!"

Suriyeli Genç: "Kazandıklarımız Kaybettiklerimizden Çok!"

Suriyeli genç, Suriye halkının neden direndiğini işte böyle anlattı.

22 Haziran 2015 Pazartesi 14:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye halkının niçin ayağa kalktığını hala da anlamayan, yaşananları komplo olarak nitelemeye devam eden ve Suriye direnişine çamur atmak için olmadık tevillere sarılanlara Suriyeli genç, çadırdan cevap veriyor.

“Biz boşuna direnmedik” diyen Suriyeli genç, Hafız Esed’den Beşşar Esed dönemine kadar yaşadıkları zulümlere dikkat çektikten sonra ayaklanmamaları için hiçbir sebep olmadığını ifade ediyor. 2011’den bu yana Esed’e karşı savaşırken hayatlarını kaybedenlerin boluna şehit düşmediğini ifade eden genç, Esed’in tasallutu altında yaşamaktansa zorluklar ve sıkıntılar içerisinde de olsa özgürce yaşamayı tercih ettiklerini ifade ediyor.

“KANIMIZ UCUZ DEĞİL”

Esed’e karşı direnişte şehit düşenlerin kanlarının ucuz olmadığının altını çizen genç, bu şehitlerin sadece Suriye’nin özgürlüğü için değil, ümmet için Allah için mücadele verdiklerini belirtiyor.

“HER ŞEYİMİZİ KAYBETTİK AMA İMANIMIZI KAZANDIK”

Suriyeli gencin dikkat çeken bir vurgusu da Esed’in bütün evleri yıktığını, mallarını-mülklerini kaybettiklerini buna karşın özgürleştirdikleri topraklarda özgürlüklerini kazandıkları vurgusu. “Dünyevi imkanları kaybetsek de artık dinimizi özgürce yaşayabiliyoruz.” diyen genç, savaşın kaybettirdiklerinden çok daha önemli olarak kazandırdıkları olduğuna dikkat çekiyor.

Suriyeli genç, IŞİD’i istisna tutarak dışarıdan gelen mücahidlere de teşekkür ediyor.

“NAMAZ KILABİLME ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANDIK”

Genç, Esed döneminde askerlik yaparken bir vakit namaz nedeniyle 10 gün hapis cezası yediğini belirtiyor ve şimdi özgürce namazlarını kılabilmekten duyduğu mutluluğu da paylaşıyor.

“SİLAH BIRAKIN” DİYENLERE…

Suriyeli direnişçilere “silah bırakın” diye “öğüt” verenlere de seslenen genç, oturdukları yerde rahat rahat bu öğütleri verenlerin Suriye’yi anlamadığını ifade ediyor ve onların yaşadığı özgürlüğün yüzde 25’i bizde olsaydı bu cihada gerek kalmayacağını söylüyor. Ayrıca bu öneride bulunanlara Katledilen yüz binleri ve soğuktan ölen çocukları geri getirebilecekler mi? Evlerimizi yeniden imar edebilecekler mi?” diye soruyor.

İşte bütün bunlar “Biz niye direndik?” sorusuna yeterli bir şekilde cevap veriyor; bazı vicdan ve merhamet yoksunları anlamak istemese de…

Video Incanews'ten alınmıştır:

HABERE YORUM KAT