1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriyeli esnaf mahkeme kararına rağmen neden sınır dışı ediliyor?
Suriyeli esnaf mahkeme kararına rağmen neden sınır dışı ediliyor?

Suriyeli esnaf mahkeme kararına rağmen neden sınır dışı ediliyor?

Bağcılar’da yaşanan gerginlik sonrası Suriyeli esnaf Hamza Hammamı adalet sağlanmazsa sınır dışı edilecek!

16 Nisan 2022 Cumartesi 17:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyasiler ağız birliğiyle Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu haykırsa da gözlerimizin önünde yaşanan olaylar hukukun nasıl işlevsiz hale getirildiğini gösteriyor. Bağcılar’da Suriyeli bir esnafla aracıyla yoldan geçen bir kimse arasında yaşanan gerginliğin aslı ortaya çıkmıştı.

Olayı yine mülteci düşmanı bakış açısıyla topluma aktaran medya organları Suriyeli esnafın sandalyesini yolun ortasına koyarak eşkıyalık yaptığı algısını oluşturdu. Gerçekte ise Hamza Hammamı olayın öncesinde palayla saldırıya uğramıştı. Üstelik muhatabını sadece yoldan geçerken kornaya basmaması yönünde uyardığı için!

Eşi hamile olan Hamza Hammamı’nın ailesi tarafından yapılan açıklamaya göre Mahkeme Hamza'yı serbest bıraktı ve suçsuz olduğunu söyledi. Lakin Göç İdaresi Hamza'yı Binkılıç Geri Gönderme Merkezine gönderdi ve hakkında sınır dışı edilme prosedürü başlattı. Aile, Hamza'yı Suriye'ye gönüllü geri dönüş için evrak imzalamaya zorladıklarını da ifade ediyor.

Ailenin açıklamasının ardından ise sosyal medyaya düşen bir görüntü medya linçinin varabileceği son noktayı gösteriyor. Hamza Hammamı’nın elleri kelepçeli bir şekilde Geri Gönderme Merkezine götürülürken çekilmiş videonun hesaplı bir şekilde paylaşıldığı anlaşılıyor.

Sokakta kornaya basmaması için uyardığı kimse tarafından palalı saldırıya uğrayan Hamza medya tarafından ahlaksızca hedef gösterildiği için mağduriyet yaşıyor. Hamza’nın hamile eşi ve ailesi yetkilileri sorumlu davranmaya çağırıyorlar! En başta bu videoyu çekenler olmak üzere Hamza'ya insanlık dışı muameleye layık görenlerin adalete hesap vermesi gerekmektedir!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum