1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Âlim Tartusi, 33 Yıl Sonra Annesine Kavuştu
Suriyeli Âlim Tartusi, 33 Yıl Sonra Annesine Kavuştu

Suriyeli Âlim Tartusi, 33 Yıl Sonra Annesine Kavuştu

Baas rejiminin baskılarından dolayı ülkesi Suriye’yi terk etmek zorunda kalan Tartusi, 33 yıl sonra annesiyle buluştu.

17 Eylül 2013 Salı 09:56A+A-

1980'de 21 yaşında ülkesi Suriye'den ayrılmak zorunda kalan mücahid âlim Ebu Basir et-Tartusi, 2012'ye kadar 32 yıl boyunca Suriye'ye geri dönemedi. Suriye'deki kardeşleri rejim tarafından katledildi ve birçok akrabasından uzun süre haber alınamadı.

1987'de Ürdün'e yerleşen Tartusi, bu ülkede de baskılardan kurtulamadı. Sırasıyla Malezya ve Tayland'da yaşamak zorunda kalan Tartusi'nin daha sonra İngiltere'de tebliğ çalışmaları yaptığı ve sonrasında Suriye'deki devrim saflarına katıldığı biliniyor.

Tartusi'nin uzun yıllar sonra tekrar annesiyle bir araya gelme imkânı bulduğu oldukça duygusal görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Anne ile oğulun arasına savaşın dahi giremeyeceğini hatırlatan o görüntüleri sizlerle paylaşıyoruz: 

İncanews’te yer alan haberde belirtildiği üzere mücahid âlim Ebu Basir Tartusi, küresel cihad düşüncesinin önemli öncülerinden kabul ediliyor. Suriye'de başlayan devrim süreciyle beraber ülkesine geri dönme imkânı bulan Tartusi, devrimin İslami bir kimlik kazanması yönünde çalışmalarda bulunuyor. Cihad grupları arasında siyasi bilincin oluşması, usule dair sıkıntıların giderilmesi ve davet faaliyetlerinin öncelenmesi noktasında hassasiyet gösteren Tartusi, Suriye Devrimi'nin önemli figürlerinden birini oluşturuyor.

***

Tartusi İle İlgili Önceki Haberlerimiz:

Tartusi’nin Mücahidler Hakkındaki Endişeleri

Tartusi, Suriye Devrimini Değerlendirdi

Tartusi: El-Kaide’nin İslam Devleti İlanı Devrime Zarar Verir!

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum