1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Varil Bombalı Saldırı: 36 Kişi Öldü (VİDEO)
Suriye'de Varil Bombalı Saldırı: 36 Kişi Öldü (VİDEO)

Suriye'de Varil Bombalı Saldırı: 36 Kişi Öldü (VİDEO)

Suriye'nin Halep vilayetinde, direnişçilerin denetimindeki bölgeye, düzenlenen hava saldırısında 36 kişi hayatını kaybetti.

16 Haziran 2014 Pazartesi 20:08A+A-

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, rejime ait helikopterlerin, direnişçilerin denetiminde olan Sukeri bölgesinde, pazar yerine "varil bombasıyla" saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 36 kişinin hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı.

Sivil savunma ekiplerinin saldırı bölgesinde yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralılar çıkarmaya çalıştığı, yaralıların ambulans ve sivil araçlarla sahra hastanelerine kaldırıldığı aktarılan açıklamada, orduya ait helikopterin kentin farklı bölgelerini de bombaladığı ifade edildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) ile direniş ajansı Şehba Press Ajansı da söz konusu saldırıyı aktarırken rejime ait savaş uçaklarının da Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat ilçesinde aynı adı taşıyan hastaneyi bombaladığı, söz konusu hastanenin kullanılmaz hale geldiği duyuruldu.

Hastaneye düzenlenen saldırıda ölen ve yaralananların olup olmadığıyla ilgili bilgi vermeyen Şehba Press Ajansı, savaş uçaklarının Mari kasabasında da yerleşim yerlerini bombaladığını kaydetti.

KATLİAMDAN FOTOĞRAFLAR >>>

 

HABERE YORUM KAT