1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Telsizler Hayat Kurtarıyor
Suriye'de Telsizler Hayat Kurtarıyor

Suriye'de Telsizler Hayat Kurtarıyor

Savaşın 6. yılında olduğu Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde halk Rus ordusuna ait jetlerin ve Beşşar Esed rejimi uçaklarının bombardımanından korunmak için telsizlere başvuruyor.

14 Haziran 2016 Salı 12:40A+A-

Sabit ve cep telefonu hatlarının büyük oranda çalışmadığı muhaliflerin denetimindeki bölgelerde birbirleriyle bağlantılı onlarca telsiz merkezi bulunuyor.

Sivil halk, Rusya ordusuna ve Suriye rejimine ait uçakların ne zaman ve nereden havalandığını, hangi bölgede olduğunu, nereye yöneldiğini bu merkezlerden kendi telsizlerine gelen duyurulardan öğrenerek hayatlarını korumaya çalışıyor.

Suriyeliler, bombardıman uçaklarının hedefi olmamak için telsizlerden gelen uyarılar ve bilgilere dayanarak yer altındaki sığınaklara saklanıyor veya yer değiştiriyor.

Sivil ölümlerin nispeten azalmasına katkı sağlayan telsizler, Rus ve rejim uçaklarının gelişiyle ilgili bilgilerin yanı sıra telefon hatlarının kesik olması nedeniyle muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde en önemli iletişim aracı durumunda.

Yoğun hava saldırılarına maruz kalan bu bölgedeki halkın çoğunluğu hem evlerinde, hem iş yerlerinde, hem de arabalarında telsizler bulunduruyor. Suriyeliler, merkezlerden gelen bilgileri almak için telsizlerini belli frekanslara ayarlıyorlar.

AA

HABERE YORUM KAT