1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de İşkence ve Bir Babanın Feryadı
Suriye’de İşkence ve Bir Babanın Feryadı

Suriye’de İşkence ve Bir Babanın Feryadı

Suriye’de Esed askerleri ve şebbihaların sivil halka yönelik uyguladığı işkencelere her gün yeni bir tanesi ekleniyor.

10 Ocak 2014 Cuma 13:11A+A-

Görüntülerde Esed askerleri ve Şebbihalar, ellerini arkadan bağladıkları bir sivili darp ettikten sonra kahkaha atarak dakikalarca yerde sürüklerken görülüyorlar.

Ürperten görüntülerde Şebbihalar daha sonra yerde sorguladıkları sivili tekme atarak darp etmeye devam ediyor. Şebbiha ve askerler yerde sürükleyerek işkenceden tamamen halsiz bıraktıkları sivili daha sonra zalimliklerinde daha da ileri giderek aşağılayıcı hareketler yapıyorlar.

Suriye bağımsız kaynaklarının Halep’te çekildiği iddia ettiği videonun tarihi ve çekildiği bölge tam belirtilmezken akıbetinin ne olduğu ise belinmiyor.

İşte o işkence görüntüleri:

SURİYELİ BABA: Bunun Hesabını Veremeyeceksiniz!

Öte yandan Esed güçleri dün Deyr ez-Zor’da sivillerin yaşamış olduğu Hamidiye mahallesini vurdu. Mahallede taş üstüne taş bırakmayan saldırıda birçok çocuk, kadın ve yaşlı ölürken, onlarca kişi yaralandı.

Saldırı sonrasını görüntüleyen bir medya aktivisti, içinde ailesiyle beraber otururken evine bomba düşen bir baba ile röportaj yaptı.

Babanın konuşması:

Ben ve çocuklarım zor durumda kalmışız.
Biz içerideyken bomba üzerimize düştü, bizlerin suçu neydi, burayı bombalarken evlerde çocuklar, kadınlar ve yaşlı insanlar vardı. Nizam askerleri (Esed askerleri) burada bir şey bırakmadı, her yeri yıkıp döktüler.
Bize bu zulmü yaşatanlara illaki hesaplaşacağız.
Bunun hesabını veremeyeceksiniz!

Medya Aktivisti:

Burası Deyruzor’un Hamidiye mahallesi, burada savaşçı olmadığı halde insanlar evlerindeyken bombaladılar. Esed uçakları, çocuk ve kadınların olduğu evlere bomba yağdırdı.

(Kaynak: Islahhaber.net)

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT