1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriye’de İran ve rejimin işlediği insanlık suçlarının faturasını da AK Parti’ye çıkarmak mı?
Suriye’de İran ve rejimin işlediği insanlık suçlarının faturasını da AK Parti’ye çıkarmak mı?

Suriye’de İran ve rejimin işlediği insanlık suçlarının faturasını da AK Parti’ye çıkarmak mı?

Cihan Aktaş, Suriye’de yaşananları komplo teorileriyle izah etmeye çalışmış…

13 Nisan 2023 Perşembe 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Serbestiyet’in muhafazakar-dindar kadınlarla gerçekleştirdiği röportaj serisinde Cihan Aktaş ile de bir mülakat yapılmış. Aktaş, AK Parti iktidarı hakkında eleştirilerini dile getirip değişimin zorunluluğunu vurgularken "İslami camianın entellektüelleri" arasında giderek yaygınlaşan yerine neyin geleceğini düşünmeksizin yapılan iktidar eleştirisiyle röportaj verdiği platformun söylemine destek veriyor.

Cihan Aktaş’ın siyasi tercihleri kendisini ilgilendirir ancak Suriye’de yaşananlar üzerinden yaptığı AK Parti eleştirisi oldukça sorunlu bir yerde duruyor:

Suriye savaşı konusunda itirazı olan yazar ve aktivistler sosyal medyada senelerce lince maruz kaldı. AK Parti, Suudi Arabistan ve ABD ile birlikte Suriye’de devrim yapacağı hayaline kendini kaptırmamalıydı. Takip eden dönemlerde de mülteci politikalarını net bir dille halkla paylaşmalıydı. O takdirde ırkçı söylemler bu kadar cüretli bir şekilde yayılamazdı.

Suriye’de rejimin Rusya ve İran’ın desteğiyle giriştiği katliamları atlayıp meseleyi AK Parti’nin “devrim hayallerine” indirgemek koca bir halkın zalimlere karşı direnişini karalamaktan başka nedir? Devrimden önce Suriye’de her şey güllük gülistanlık mıydı? Baas’ın nasıl bir baskı ve işkence rejimi inşa ettiğinden Cihan Aktaş’ın haberdar olmaması mümkün mü?

Suriye’de yaşananlara karşı üç maymunu oynayıp ardından savaş ve insanlık suçlarını “Suudi Arabistan ve ABD ile birlikte devrim hayali” gibi sosyal, siyasal gerçeklikten uzak üst akılcı komplo tezviratlarına bağlamak Esed ve İran katilini aklamaya çalışmaktır! Burada iyi niyetten eser yok… Vaziyet böyleyken kendilerine dönük ufacık bir eleştiriyi dahi “linç” olarak değerlenmeleri peki?

Doğru AK Parti hukuk, ekonomi vb. konularda kendisine yapılan eleştirileri susturmaya çalıştı. AK Parti’yi bu konuda eleştirirken sizin de ondan çok farkınız olmadığını görmeniz lazım... Suriye’deki diktatörün katliamlarının faturasını başka bir yere çıkarmaya çalışmanız yaptığınız eleştirilerin içini boşaltıyor ne yazık ki! Son olarak ise şunu belirtmek isteriz ki iktidarı mülteciler meselesinde eleştirip muhalefete bu konuda tek bir laf söylememek adalet çizginizin rotasını şaşırdığının kanıtı!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum