1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Dün: 12'si Çocuk 89 Şehit (VİDEO)
Suriye'de Dün: 12'si Çocuk 89 Şehit (VİDEO)

Suriye'de Dün: 12'si Çocuk 89 Şehit (VİDEO)

Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 7'si kadın, 12’si çocuk 89 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

10 Nisan 2014 Perşembe 12:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birlikleri ve çetelerin hava destekli saldırıları devam ediyor. Dün çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlenen saldırılarda 7'si kadın, 12’si çocuk 89 kardeşimiz hayatını kaybetti. 6 kişinin işkenceyle katledildiğinin tespit edildiği dünün raporlarına yansıdı.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamaya göre, rejime bağlı güçlerin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 30, Humus'ta 20, Halep'te 10, Haseke'de 5, Hama, Dera ve Deyru'z Zor'da 5'er, İdlib'te 4, Kuneytra ve Suveyda'da ikişer ile Lazkiye kentinde bir olmak üzere toplam 89 kişi hayatını kaybetti.

Suriye resmi haber ajansı SANA ise rejim güçlerinin başkent Şam'ın kırsalında, İdlib, Halep, Dera ve Deyru'z Zor’da düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini iddia etti.

HABERE YORUM KAT