1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Çatışmalar Giderek Büyüyor: Fetih Ordusu İlerliyor
Suriye'de Çatışmalar Giderek Büyüyor: Fetih Ordusu İlerliyor

Suriye'de Çatışmalar Giderek Büyüyor: Fetih Ordusu İlerliyor

Suriye’de süren devrim mücadelesinin beşinci yılında bir süre geçici ateşkesle düşen çatışma yoğunluğu tekrar yükselişe geçti.

10 Haziran 2016 Cuma 13:11A+A-

MELAHAT KEMAL / TİMETURK

Suriye'de süren savaşta muhalifler, rejim ve Şii militanlar, PKK'nın Suriye kolu ve IŞİD arasında dört büyük cephede çatışmalar sürüyor. PKK'nın Suriye kolu PYD'ye bağlı birliklerin Halep doğusundaki Menbic'te IŞİD ile, muhaliflerin Halep merkez kuzeyi Mellah ve Handerat ve Halep güneyinde Han Tuman bölgesinin doğusunda rejim ve Şii militanlar ile, Halep kuzeyinde muhalifler ile IŞİD arasında, Humus doğusu ve Rakka batısında Esed rejimi ve IŞİD arasında çok sıcak çatışmalar yaşanıyor.

HALEP

Fetih Ordusu Halep'in güneyinde Halasa'da tam kontrolü sağladı. 35 Şii militan esir alındı 40 kadar öldürüldü. Karası ve çevresi fethedildi. Ziytan'a yönelen Fetih Ordusu bölgeyi ağır ateş altına aldı. Şii militanlar bölgeden çekilmeye başladı ve Fetih Ordusu'nun bileşenleri Ziytan'a kuzeyden yaklaştı.

Menbic'te IŞİD bugün başlattığı operasyon ile Menbic güneyinde ve doğusunda iki köyü PKK'dan geri aldı çatışmalar Hasan Ağa ve Küçük Köy çevresinde yoğunlaşırken ABD uçaklarının bombardımanı devam ediyor. PKK Menbic operasyonu için Kara Kozak köprüsünü tamir işlemini bitirdi ve geçişlere olanaklı hale getirdi.

Fetih Ordusu bileşeni Ceyş'ül Sünne Mellah'ta rejimin ele geçirme girişimi püskürtüldüğünü ve daha önce kaybedilen noktalar geri alındığını duyurdu.

LAZKİYE

Lazkiye'de Türkmen dağındaki çatışmalar uc eksende yer yer devam ederken kaybedilen noktaların geri alımı sürüyor. Haddad tepesi ve bölgesinde Ceyş'ül Nasr ve diğer grupların rejim noktalarına atışları sürerken Ahrar'uş Şam'ın Grad füzeleri ile Humeymim üssüne atışları da devam ediyor.

ŞAM

Doğu Guta'da İslam Ordusu ve Feylak'ur rahman arasındaki sorunların çözümü ardından birleşik bir ordu için ilk adımlar atıldı. Prensipler belirlendi. Doğu Guta'da kaybedilen yerleri almaya ve Şam'ı vurmaya yönelik birleşik ordu için görüşmeler devam ediyor.

Kuneytra'da Tel Karum çevresinde muhalifler iki gündür rejim ve Hizbullah'a ağır kayıplar verdiriyor. Doha kenti ve Tepesi ele geçirildi.

HAMA – HUMUS

Humus'un kuzeyi ile Hama güneyinde rejim kuşatması altındaki sahada Akraba beldesinde muhalifler ile rejim arasında çatışmalar sürerken rejim bölgenin güneyindeki Telbise'ye top ve uçak saldırılarını sürdürüyor. Muhalifler kuşatılmış bölgenin doğusunda Nusret Cephesi ve Cundul Aksa ile Selamiye yolundaki rejimin ikmal unsurlarına saldırılarına devam ediyor.

RAKKA

Rakka ve Tabka'ya doğru İtriya'dan Zakia yönüne ilerleyen rejim bugün Tel Zakia'da IŞİD pususunda ağır kayıplar verdi ve ilerlemesi durdu. Rejim unsurları Tabka havaalanına 13 km uzaklıkta.

HABERE YORUM KAT