1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriye Sınırına Örülen Duvar Yok
Suriye Sınırına Örülen Duvar Yok

Suriye Sınırına Örülen Duvar Yok

İçişleri Bakanı Güler, Suriye sınırına istinat duvarı örülmesiyle ilgili "Örülen duvar falan yok. Böyle speküle edilen bir takım iddialar var" dedi.

17 Ekim 2013 Perşembe 19:54A+A-

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin'in Dargeçit, Midyat ve Ömerli ilçelerini ziyaret ederek partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı. Dargeçit'te AK Parti ilçe parti binasından vatandaşların bayramını kutlayan Güler, çözüm süreci ile oluşan huzur ortamının devam etmesini istediklerini, bunun kıymetinin bilinmesini gerektiğini belirtti.

Midyat ilçesinde de parti binasında partililerle görüşen Güler, bir gazetecinin Süryanilerin asker ve polis olamadığına ilişkin soruya, "Süryani kardeşlerimiz azınlık değildir. Onlar Türkiye Cumhuriyeti devletinin eşit vatandaşlarıdır. Azınlıklar da bizim vatandaşlarımızdır. Onlar da Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşlarının yararlandıkları bütün haklardan yararlanırlar, polis de subay da olurlar. Bunun önünde hiçbir engel yok. Önce talep olacak, sonra kanuni şartlar uyacak. Memnuniyetle onlar o görevi yürütebilirler" diye konuştu.

Demokratikleşme paketiyle ilgili soruya Güler, paketin ülkenin her kesimi kucaklayan, demokratik standartları yükselten bir paket olduğunu söyledi.

Suriye sınırına istinat duvarı örülmesiyle ilgili soru üzerine Güler, şöyle konuştu:

"Örülen duvar falan yok. Böyle speküle edilen bir takım iddialar var. Orada yapılan duvar bir mayınlı alandan vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya yönelik bir duvardır. Hiç kimsenin bir duvar çektiği yoktur. Konu yanlış olarak intikal ettiriliyor. Şovvari hareketler ile de farklı bir algı yaratılmaya çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti orada ne yaptığını çok iyi biliyor. Biz bu konunun takipçisiyiz. Burada vatandaşa sıkıntı olacak, Suriye ile aramıza duvar örülecek diye bir şey yoktur. Suriye ile arada duvar mı? olur. 911 kilometrelik bir sınırda duvarla başa mı çıkılır? Buna çocuk mu inanır bilemiyorum. Bu konuda şikayet edenlerin farklı bir takım algılar yaratmaya çalıştıklarını biliyorum."

AA

HABERE YORUM KAT