1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye İslam Cephesi Müdahale İçin Ne Diyor?
Suriye İslam Cephesi Müdahale İçin Ne Diyor?

Suriye İslam Cephesi Müdahale İçin Ne Diyor?

Suriye İslam Cephesi siyasi kanadından yapılan açıklamada Batı müdahalesiyle ilgili görüş bildirildi.

09 Eylül 2013 Pazartesi 16:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Aralarında Suriye genelinde direniş veren en etkin gruplardan Ahraruş Şam’ın da bulunduğu birleşik cephe Suriye İslam Cephesi, diğer adıyla Ahraruş Şam İslami Hareketi, Batı müdahalesi hakkında bir bildiri yayınladı. Bildiride Suriyeliler, yalnızca Allah’tan yardım istemeye davet edildi.

Suriye İslam Cephesinin 5 Eylül 2013 tarihinde “Suriye’deki Son Gelişmeler” başlığı altında yayınladığı bildiri:

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Eğer Allah size yardım ederse, artık hiç kimse sizi yenemez ve eğer O, sizi yardımsız bırakırsa ondan sonra size yardım etmek kimin haddine? O halde, bütün inananlar yalnızca Allah'a dayansınlar!” ÂLİ İMRÂN, 3/160

Akidemiz şöyledir ki, zafer kurtuluş ve sıkıntıların gitmesi ancak Allah-u Teâlâ’nın katındandır. Bu sebeple yaşadığımız bu büyük sınav, Suriye'deki olayların gidişat ve gelişmeleri, çökmekte olan rejimin yaptığı eylemler ve Amerika komutasında gerçekleşecek Batı’nın askeri operasyonu hakkında şunları açıklamak şer'i görevimizdir:

1- Batı’nın yapacağı bu operasyonun arkasındaki asıl hedef bu operasyonu gerçekleştirecek ülkelerin kendi çıkarlarına ulaşmalarıdır.

2- Bu operasyon bu çıkarlarla bağlantılı olup dayatılacak siyasi projelerin hazırlığıdır.

3- Tek alternatif olarak Suriye'de aktif olan tüm güçlerin saflarını birleştirip Allah-u Teâlâ’nın dinine sımsıkı yapışmaları gerekir.

4- Halkın devrim güçlerini kanatları altına alması ve kucaklaması zaruridir.

Suriye İslam Cephesi aynı tutumları üzerinde sebat edeceğini olaylara ve boyutlarına bakışının açık ve net olduğunu ayrıca şu anda cereyan eden olayların hiç de sevinilecek bir tarafının olmadığını ilan eder.

Bu sebeple Suriye İslam Cephesi bütün Suriyelileri Allah-u Teâlâ’dan yardım istemeye, uyanıklığa, kurulan fitnelere karşı dikkatli olmaya ve Nusayri rejime karşı koyup onu düşürme çabasına devam etmeye davet ediyor.

suriye-islam-cephesi_abd-mudahale-aciklamasi.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum