1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Sur ve Cizre'de 390 Bin Kişi Göç Etti"
"Sur ve Cizre'de 390 Bin Kişi Göç Etti"

"Sur ve Cizre'de 390 Bin Kişi Göç Etti"

Ağrı Valisi Işın, PKK saldırıları nedeniyle Diyarbakır ve Cizre’den 390 bin kişinin göç etmek zorunda kaldığını belirtti.

29 Şubat 2016 Pazartesi 10:39A+A-

Haftalık mahalle toplantılarında halkla buluşan Ağrı Valisi Musa Işın, ailelerden çocuklarına sahip çıkmalarını istedi. Işın, eşi Tuba Işın ile Gazi Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek, onların sorun ve isteklerini dinledi. Kahvaltı programında konuşan Işın, “Kimsenin huzurumuzu bozmasına izin vermeyelim. Yalan ve yanlış insanların peşine takılmayalım” dedi.

REHBERİMİZ PEYGAMBERİMİZ


Vatandaşlardan PKK örgütü ve onun maşası olanların arkasından gitmemelerini isteyen Işın, “Biz önce insan olarak, Peygamberimizin arkasından gideceğiz. Bizim rehberimiz Peygamberimizdir. Kürtlerin de Türklerin de rehberi Peygamberimizdir. Allah kimseye 'Sen Türk müsün ya da Kürt müsün' diye sormayacak. Allah bize 'Sen beni tanıdın mı, tanımadın mı' diye soracak. PKK'nın amacı Kürtleri dinsizleştirmektir” diye konuştu. Güneydoğu Anadolu'daki şiddet olayları nedeniyle binlerce vatandaşın, evlerinden ve barklarından olduğunu hatırlatan Ağrı Valisi Işın şöyle devam etti:

MÜSLÜMAN ÖLDÜRÜLÜYOR


“Haydutlar, eşkıyalar ve anarşistler yüzünden Diyarbakır ve Cizre'den 390 bin kişi göç etmek zorunda kaldı. Şu anda ister PKK olsun, ister IŞİD ya da diğer terör örgütleri olsun, hepsi Müslümanları öldürmektedir. Suriye'de 400 bin insan öldürüldü. İstiyorlar ki Türkiye de Suriye gibi olsun."

Yeni Şafak

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT