1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sözcü, Başörtülü Hâkimden Rahatsız Oldu!
Sözcü, Başörtülü Hâkimden Rahatsız Oldu!

Sözcü, Başörtülü Hâkimden Rahatsız Oldu!

Sözcü isimli gazete, bu kez de İstanbul Anadolu 3. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görevli başörtülü hâkimi hedef aldı!

05 Kasım 2015 Perşembe 11:55A+A-

Bilindiği üzere, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreterliği, Yargıtay'ın başvurusu üzerine hâkim ve savcıların başörtülü olarak görev yapabileceklerini bildirmişti.

Müslümanlardan müteşekkil bir ülkede, İslâmî inançları nedeniyle başörtüsü takan hâkimi hazmedemeyen Sözcü isimli gazete, bugün birinci sayfasında yayınladığı haberde “Yüzde 49.5 cesareti” başlığını kullanarak bir rezalete daha imza attı.

AK Parti'nin “özgürlük”lerden yana tavır takınmasını bir türlü kabullenemeyen Sözcü isimli gazete, başörtülü hâkim üzerinden AK Parti'yi hedef alarak, klasik bir eski Türkiye argümanı olan “Laiklik elden gidiyor.” saçmalığına sarıldı.

Sözcü'de yayınlanan haberde “AKP'nin yüzde 49.5'lik oyla iktidar olmasının hemen ertesi günü İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli bir hâkim duruşmaya türbanla girdi. Anlaşılan bu yaygınlaşacak...” ifadeleri kullanıldı.

Adalet Bakanı: Hâkimlerin Başörtüsü Takmasına Mani Bir Hüküm Yok

Adalet Bakanı Kenan İpek yaptığı açıklamada “Bir hâkimimizin kürsüde gizli çekildiği anlaşılan başörtülü resmi sosyal medya üzerinden yayınlanmaktadır. Mevzuatımızda hâkimlerimizin görevleri esnasında başörtüsü takmalarına mani bir hüküm bulunmamaktadır. Hâkimimizin suç işlemiş gibi bu fotoğrafının 1 Kasım seçim sonucuyla da irtibatlandırılarak yayınlanmasını doğru bulmuyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

sozcu_gazetesi_basortulu_hakimden_rahatsiz_oldu.jpg

Star

HABERE YORUM KAT

3 Yorum