1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Soykırımcı Çin Dışişleri Bakanı’nın Türkiye’ye gelmesi protesto edildi!
Soykırımcı Çin Dışişleri Bakanı’nın Türkiye’ye gelmesi protesto edildi!

Soykırımcı Çin Dışişleri Bakanı’nın Türkiye’ye gelmesi protesto edildi!

ÇKP yönetiminin Dışişleri Bakanı Wang Yi ikili görüşmeler için bu sabah Türkiye’ye geldi!

25 Mart 2021 Perşembe 14:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Çin’in Doğu Türkistanlı Müslümanlara uyguladığı etnik, dini ve kültürel soykırım bütün dünyanın gündeminde. Özellikle Avrupa ülkelerinin çeşitli konularda ambargo uygulama kararını aldığı bir dönemde Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ikili görüşmeler için bu sabah Türkiye’ye geldi!

Siyasi ve ekonomik tepkilerin dahi ne kadar etkili olduğunu gösteren bu durum Çin yönetiminin baskılar karşısında nasıl tavır aldığını da gözler önüne seriyor. Dünya kamuoyu Çin’in soykırım politikalarına daha fazla ses çıkartsa elle tutulur sonuçlara ulaşmak aslında mümkün gözüküyor.

Türkiye ise bu konuda ikircikli bir tutum takındı. Ekonomik sebeplerden dolayı olsa gerek doğrudan tavır alamayan Türkiye, Doğu Türkistanlı muhacirlere yönelik son dönemdeki polis baskısı ile iç ve dış kamuoyunda hayal kırıklığına sebep oldu.

Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz ise Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin Türkiye’ye gelişini Beyazıt Meydanı’nda ve Üsküdar sahilde toplanarak protesto ediyor. Dünyaya seslerini duyurmaya çalışan Doğu Türkistanlı muhacirlerin büyük bir kısmı ailelerinden haber dahi alamıyor. Toplama kamplarındaki şartlar ve Çin yönetiminin baskıcı otoritesi sebebiyle aileleri parçalanan Doğu Türkistanlılar Türkiye’nin bu konuda daha aktif bir politika izlemesini istiyorlar!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum