1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Soykırımcı Çin’den Fransa’ya akıl
Soykırımcı Çin’den Fransa’ya akıl

Soykırımcı Çin’den Fransa’ya akıl

Çin, Doğu Türkistan’da Müslümanlara karşı uyguladığı sistematik soykırımı kabul ederek, Fransa’ya da bu şekilde yapmasını önerdi.

27 Ekim 2020 Salı 12:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Çin, Doğu Türkistan’da Müslümanlara karşı uyguladığı sistematik soykırımı kabul ederek, Fransa’ya da bu şekilde yapmasını önerdi.

Çin’in Global Times gazetesinde yer alan yazıda İslami terörist olarak belirtilen Doğu Türkistanlılara karşı gerçekleştirilen işkenceler ve katliamlar itiraf edilirken Fransa’ya destek olunduğu belirtilerek aşırıcılığa karşı Çin’in birçok yol denediğini en sonunda başardığı ifade edilerek Fransa’nın bu yolu izlemesi tavsiye edildi.

Dünya’dan ifade özgürlüğüne dair farklı demeçler ve yorumlar gelirken, Pekin’de Çin Komünist Partisi’ne bağlı ve genelde Batı okurlarına hitap eden Global Times gazetesi, İslami terörle mücadelede Uygur politikasına referans vererek Çin’in çoktan kendini kanıtladığını ve Fransa’nın da aynısını yapması gerektiğini yazdı:

“Paris’teki trajedi, aşırıcılığa karşı birlik olunması gereğinin uzun ve meşakkatli bir görev olduğunu kanıtladı. Mevcut hükümet etme şeklimizde ısrar etmeliyiz. Aşırıcılığı yok etmek, tüm ülke yönetimleri için zor bir iş. Çin etkin bir şekilde bunu yapmanın yollarını aradı ve Sincan’daki yönetim, pozitif sonuçlar yarattı.”

Çin, Doğu Türkistan’da milyonlarca Müslümanı Sosyalist Parti saflarına kazandırmak için işkenceler, sürgünler, sosyalist parti yetkilileri ile aynı evlerde yaşama zorunluluğu ve cezaevinde uzun süreli sistematik baskılar uygulanmakta.  Çin’in asıl hedefi İslam dininin Doğu Türkistanlı Müslümanların hayatlarının tüm veçhelerinden silinmesini sağlamak.

Çin’in Doğu Türkistanlı Müslümanları sistematik olarak yok etmeye çalıştığına dair güçlü kanıtlar varken hiçbir ülke Çin’e karşı yaptırım uygulayamamakta.

Birleşmiş Milletler'e (BM) göre 1 milyon civarında Müslüman Uygur Türkü Çin'in 'eğitim merkezi' olarak dünyaya lanse ettiği toplama kamplarında tutuluyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum