1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Sol’un İnsani Yardım Hazımsızlığı
Sol’un İnsani Yardım Hazımsızlığı

Sol’un İnsani Yardım Hazımsızlığı

Bunca katliam, işkence ve tecavüz’ün yaşandığı bu savaşta konumunu zalimlerden yana alan Sol, bu sefer de Türkiye’nin mazlumlara uzattığı eli farklı lanse etmeye kalkmış!

03 Ağustos 2020 Pazartesi 14:03A+A-

Yusuf Ahmet Kaya / Haksöz Haber

2011’de Suriye’de başlayan savaş olanca şiddetiyle devam ediyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin Ocak ayında açıkladığı verilere göre Suriye’de 380 bini aşkın insan hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler’in Şubat 2020 verilerine göre ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin sayısı 6 milyonu aşarken, yurt dışına kaçan mülteci sayısı da 5,5 milyona yükseldi. Bu zulümlerin büyük kısmı ise Rusya-İran-Esed koalisyonu eliyle gerçekleşti. Diğer taraftan ABD ve Rusya beslemesi Sol tandanslı PKK-PYD örgütü yer alıyor. Bütün bunlar olup biterken İnsan hakları mücadelelerinin yılmaz bekçisi olan Sol’un ekseriyeti sessiz ve dilsiz!

Bunca katliam, işkence ve tecavüzün yaşandığı bu savaşta konumunu zalimlerden yana alan Sol, bu sefer de Türkiye’nin mazlumlara uzattığı eli farklı lanse etmeye kalkmış! Bir süredir savaşın seyri Muhaliflerin aleyhine gelişmiş ve muhalifler İdlip kentinde sıkışmıştı. Aynı zamanda bu bölgeye, kaldıramayacağı miktarda insan kaçmak durumda kalmıştı. Bu vaziyete bir merhem olması niyetiyle AFAD öncülüğünde İdlip’te briket evler inşa etmeye başlandı. Bu sürece birçok dernek ve vakıf da dahil oldu. Sol Haberise bu sürece dair verilerin içerdiği haberi “'Şeriatkent' yükseliyor: Bütün gericiler toplandı, İdlib'de inşaat işine girdi! Başlığı” ile verdi.

İnsani yardım çalışmalarını bile ‘Şeriatkent’ başlığı ile siyasal bir hamle gibi çarpıtmaya kalkışacak kadar ahlaksız olan Solcular elbette bizi şaşırtmadı! Vicdan ve merhamet hasletlerinden yoksun olan bu yapıların çoğu zaman ’Adalet-Özgürlük-Hak’ temalı yazı ve eylemler ile birilerine eleştiriler getirdiklerini görüyoruz. Ancak insan olmanın en temel hasleti olan vicdan ve merhametten tamamen uzak olan bu yapıların herhangi bir insani hakkı, adaleti, özgürlüğü savunma mücadelesi komediden başka bir şey değildir!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum