1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Solcuların ve Kemalistlerin Görmezden Geldiği Katliam: Başbağlar
Solcuların ve Kemalistlerin Görmezden Geldiği Katliam: Başbağlar

Solcuların ve Kemalistlerin Görmezden Geldiği Katliam: Başbağlar

Sol ve Kemalist kesim, Madımak’ta yaşanan en küçük bir hadiseye bile duyarlı olurken aynı tarihte Başbağlar köyünde PKK'lılar tarafından kurşuna dizilerek ve yakılarak katledilen 33 sivile karşı üç maymunu oynuyor.

05 Temmuz 2020 Pazar 15:04A+A-

HAKSÖZ HABER

PKK, 27 yıl önce, Erzincan'ın Kemaliye ilçesindeki Başbağlar köyünde, 33 sivili kurşuna dizerek ve yakarak katletti.

Erzincan kent merkezine 220 kilometre uzaklıktaki Başbağlar köyüne 5 Temmuz 1993 akşamı gelen PKK'lılar, kadınları derede topladıktan sonra evleri yağmalayıp para altın ve değerli eşyayı alarak tüm evleri ateşe verdi.

Yapılan zulme karşı çıkan 5 kişiyi de yakılan evlerde ateşe vererek öldüren PKK’lılar daha sonra akşam namazını kılıp camiden çıkan 28 erkeği köy meydanında topladı. Bir süre örgüt propagandası yapan militanlar daha sonra bu kişileri kurşuna dizdi.

PKK, şu an bile kimin gerçek fail olduğu meçhul olan Madımak olaylarının faturasını 33 masum Müslüman köylüye ödetti. Ancak, başta HDP olmak üzere Solcular ve Kemalistler, Madımak’ta yaşanan en küçük bir hadiseye duyarlı olurken aynı tarihte PKK’nın hiçbir sebep yok iken rövanşist bir ruh haliyle Başbağlar’da katlettiği 33 sivil için adeta üç maymunu oynuyor.

Madımak olaylarının yaşandığı günlerde Sivas’ta olmayan Müslümanları bile hedef göstererek mahkûm eden malum zihniyet, Başbağlar’da failin belli olduğu ve apaçık olan bu vakıayı görmezden gelmeye devam ediyor.

Sol ve Kemalist zihniyet, Madımak hadisesinin 27 yıldır aydınlatılmamasına rağmen faturayı masum Müslümanlara kesti. Malum kesimin zihni çok berrak. Ancak, PKK’nın rövanşist bir şekilde katlettiği 33 Müslüman için HDP’nin de Solun da Kemalistlerin de zihni henüz net değil anlaşılan! Neticede PKK sivil de katletse ilerici bir güç oluyor. Şimdi Madımak’ta ölenler ile Başbağlar’da ölenleri aynı kefeye mi koyacağız? Ülkenin aydınlarıyla basit köylülerin ölümü hiç aynı olur mu? Bu aydınlar, Madımak olayları öncesinde, halkın temel değerlerini hedef alan eylemlerde bulunsa bile.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum